• O nouă variantă a tulpinei Delta îi îngrijorează pe cercetători
  • Până acum, pentru transmiterea virusului, erau necesare în jur de 15 minute de contact
  • Acest interval de timp s-a redus până la 5-10 secunde în cazul acestei variante

O nouă variantă a tulpinei Delta îi îngrijorează pe cercetătorii din Australia. Aceștia au studiat cazuri în care transmisia s-a făcut în câteva secunde, subiecții doar trecând unul pe lângă celălalt, informează ABC News.

Autoritățile din Australia au luat deja primele măsuri: au informat populația că nu mai durează până la 15 minute pentru a transmite virusul, așa cum era situația anterioară, ci acum durează doar câteva secunde. Așadar nu numai că este de evitat să stai la același birou sau în aceeași casă cu un om infectat cu această variantă, ea se poate transmite instant, într-un contact indirect pe care cercetătorii l-au numit „străin-la-străin”.

Dr. Kerry Chant este responsabila statului australian New South Wales în domeniul sănătății. Ea a încercat să definească acest contact indirect, spontan, care ar trebui evitat în cazul mutației menționate, folosindu-se de subiectele studiate.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„Față în față, două persoane care pur și simplu merg în direcția opusă și ajung la o distanță mică unul de celălalt, chiar și pentru un scurt moment”, a spus Dr. Kerry Chant.

Cum a pus stăpânire virusul SARS-CoV-2 pe întreaga lume în 2020. Analiza unui an de pandemie

Jeannette Young, ofițerul șef de sănătate al statului Queensland, amintește de perioada de la începutul pandemiei, atunci când a avertizat lumea că poate dura în jur de 15 minute pentru ca un om să se infecteze. Acum nu mai este cazul, transmisibilitatea virusului evoluând constant față de varianta inițială.

„Dacă vă amintiți, la începutul acestei pandemii, am spus că 15 minute de contact (sunt necesare pentru transmiterea virusului). Acum, se pare că sunt necesare între 5 și 10 secunde. Aceasta este o problemă. Riscul este mult mai mare acum decât era anul trecut”, a spus Jeannette Young.