• Creșterea numărului de cazuri de infectare cu această variantă este controlabilă, dar acest lucru se poate schimba, spune Arafat.
  • Situația epidemiologică din țară va fi analizată la 1 august, când ar putea fi luate noi măsuri de relaxare.
  • Șeful DSU a precizat că vaccinarea este singura soluție evitarea unui val patru grav.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, joi, că numărul infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului este în ascensiune, în întreaga lume, nu doar în Europa.

„Preponderența variantei Delta este în creștere în aproape toată Europa și vedem că în unele zone impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situație controlată și într-o situație foarte bună la acest moment, dar bineînțeles prin mobilitatea și prin ieșirea din țară și mersul în alte țări unde varianta Delta este prezentă este posibil să fie în următoarea perioadă din ce în ce mai mult creștere pe linia variantei Delta”, a declarat Raed Arafat, după ședința de guvern de joi.

El a adăugat că, deocamdată, creșterea numărului de cazuri de infectare cu această variantă este controlabilă, dar acest lucru se poate schimba.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Prin ieșirea din țară și mergerea în țări unde această variantă este preoponderentă, atunci vor apărea mai multe cazuri și în România”, a subliniat Arafat.

Acesta a spus că situația epidemiologică din țară va fi analizată la 1 august, când ar putea fi luate noi măsuri de relaxare.

El a precizat că vaccinarea este singura soluție evitarea unui val patru grav.

„Vaccinarea rămene singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Și acest lucru se vede în alte țări, unde chiar dacă a crescut numărul cazurilor semnificativ, totuși impactul pe secțiile de Terapie Intensivă nu este la fel ca înaintea vaccinării. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mult mai puțini decât cei care nu sunt vaccinați, arată datele pe care le-am văzut recent în Marea Britanie. Vaccinarea este soliția pentru evitarea unui val patru grav”, a mai declarat șeful DSU.