• Aseară Turnul Eiffel s-a luminat în roz pentru a marca lupta împotriva cancerului.
  • Proiectul se numește „Octombrie roz”, iar Arcul de Triumf va fi și el luminat roz.
  • Este un moment de recunoștință pentru eforturile medicilor și cercetătorilor din domeniu.

Pe 1 octombrie 2023, Turnul Eiffel a fost luminat în roz, așa cum a fost în fiecare an începând cu 2014. Iluminarea roz a durat toată seara de 1 octombrie, înlocuind obișnuita iluminare aurie, de la ora 22.00 până la ora 00.45, scrie The Local France.

Vor exista în continuare scântei în primele cinci minute ale fiecărei ore. Cu sprijinul activ al Primăriei Parisului, lansarea „Octombrie roz”, marea campanie de informare și sensibilizare cu privire la cancerul de sân, a avut loc la Paris.

Turnul Eiffel nu va fi singurul momentul luminat

În acest an, lansarea campaniei are loc pe Champs-Elysées și, alături de Turnul Eiffel, alte 2 clădiri pariziene vor fi iluminate în roz: Arcul de Triumf și Adunarea Națională.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Fundația Panglica Roz își inaugurează campania de sensibilizare organizată pe tot parcursul lunii octombrie, în fiecare an cu o temă diferită și un mesaj puternic. În 2023, tema este despre importanța cercetării, care salvează vieți.

Campania anuală „Octombrie roz” oferă ocazia de a pune în lumină, timp de o lună întreagă, lupta împotriva cancerului de sân: informare, prevenire, depistare precoce etc.

Numeroase inițiative și evenimente în toată Franța sunt oferite femeilor, este, de asemenea, un moment potrivit de a pentru a aprecia eforturile medicilor și cercetătorilor, precum și ale tuturor celor care se angajează în lupta împotriva cancerului de sân. Premiile „Panglica roz” recompensează și sprijină inițiativele și inovațiile din domeniu.

Citește și: