• O țară europeană este casa celor mai multe restaurante cu stele Michelin din top 50 ale lumii.
  • Spania are o moștenire culinară profundă și bogată și o istorie de sute de ani.
  • Restaurantul Disfrutar, din Barcelona, este al doilea cel mai bun restaurant al lumii. Meniurile de degustare de la 255 de euro.

O țară europeană este casa celor mai multe restaurante cu stele Michelin din top 50 ale lumii. Această distincție revine Spaniei, unde șase restaurante au câștigat onoruri în această vară pe lista din 2023. Italia a avut cinci, iar Franța a avut patru, la fel ca și Peru, unde capitala Lima găzduiește locul nr. 1 mondial, scrie CNN.

Spania are o moștenire culinară profundă și bogată și o istorie de sute de ani. Câțiva dintre bucătarii restaurantelor spaniole, onorați cu premiile din acest an, unde Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus încă trei în top 50, s-au pregătit sub conducerea lui Ferran Adrià, un pionier al gastronomiei moleculare.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Restaurantul Disfrutar, din Barcelona, este al doilea cel mai bun restaurant al lumii. Meniurile de degustare de la 255 de euro, fără băuturi. Disfrutar are două stele Michelin. Personalul restaurantului spune că „preparatele au o identitate marcantă mediteraneană”.

DiverXO, din Madid, se află pe locul 3. „O călătorie prin lumea hedonistă, lacomă și creativă a lui Dabiz Muñoz.” Așa marchetează restaurantul ceea ce vor găsi clienții, unde meniul de degustare sunt „porcii zburători”, care costă 365 de euro.

Localul deține trei stele Michelin și oferă mâncăruri cu influență asiatică, cum ar fi homarul din Galicia.

Cele 6 restaurante prestigioase din Spania

  1. Disfrutar, locul 2 mondial
  2. DiverXO, locul 3 mondial
  3. Asador Extebarri, locul 4 mondial
  4. Quique Dacosta, locul 20 mondial
  5. Elkano, locul 22 mondial
  6. Mugaritz, locul 31 mondial

Citește și: