• Comisia Europeană, în cooperare cu statele membre, dezvoltă programul ”Legitimația digitală de călătorie”.
  • Pasagerii Finnair zboară deja spre Londra, Edinburgh și Manchester cu pașaport digital.
  • Aeroportul Changi din Singapore a anunțat că va renunța la pașaport în 2024.

Din 2024 nu va mai trebui să iei pașaportul cu tine atunci când vrei să călătorești spre anumite destinații. Primii care au pus deja acest plan în acțiune sunt finlandezii.

Poliția de frontieră finlandeză a anunțat că pasagerii de la Aeroportul Helsinki vor putea să prezinte o legitimație digital pe telefon în locul pașaportului fizic. Așadar pasagerii de pe zborurile Finnair către și dinspre Londra, Edinburgh și Manchester trec de controlul de frontieră folosind legitimația digitală de călătorie (DTC), scopul fiind acela de a reduce timpii de așteptare la coadă și de a îmbunătăți experiența de călătorie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Proiectul pilot DTC este un parteneriat între Finnair și poliția finlandeză și se desfășoare până la sfârșitul lunii februarie 2024 la Helsinki.

În prezent, participarea este disponibilă doar pentru cetățenii finlandezi.

Cu siguranță și alte destinații vor urma exemplul țării nordice. Chiar săptămâna trecută, aeroportul Changi din Singapore a anunțat că va renunța la pașaport în 2024. Tehnologia biometrică și recunoașterea facială vor fi folosite pentru a permite pasagerilor să zboare fără pașapoarte sau cărți de îmbarcare.

Citește și: