• Veneția va începe să taxeze turiștii care vor să viziteze centrul istoric al orașului.
  • Veneția va selecta 30 de date pentru a aplica taxa de intrare. Ele nu au fost încă anunțate, dar vor coincide cu perioadele de vârf ale turismului pentru a descuraja oamenii să vină în zilele deosebit de aglomerate.
  • În ultimele trei decenii, Veneția a devenit una dintre cele mai notabile victime ale supraturismului.

Veneția va testa noua taxă a turiștilor în timpul unei perioade de probă. Această decizie va fi implementată din primăvara anului 2024, scrie BBC.

Potrivit consilierului pentru turism al orașului Veneția, Simone Venturini, acest proces va permite factorilor de decizie să experimenteze taxa, cu scopul final de a o face permanentă.

Veneția va selecta 30 de date pentru a aplica taxa de intrare. Ele nu au fost încă anunțate, dar vor coincide cu perioadele de vârf ale turismului pentru a descuraja oamenii să vină în zilele deosebit de aglomerate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Acest lucru va face din Veneția primul oraș din lume care va cere vizitatorilor să intre în oraș. Vestea cu privire la taxa de intrare a stârnit controverse. „Vom testa taxa în zilele de vârf ale călătoriilor, cum ar fi weekendul de Paște”, a spus Venturini.

În ultimele trei decenii, Veneția a devenit una dintre cele mai notabile victime ale supraturismului. Orașul primește în prezent aproximativ 30 de milioane de vizitatori pe an, cu mult peste cei 50.000 de locuitori care îl numesc, de fapt, „acasă”. Mai mult de două treimi dintre vizitatori vin doar pentru o zi.

Taxa de intrare se va aplica vizitatorilor care vin la Veneția pentru o zi și va afecta doar centrul istoric al orașului Veneția.

Conform unei liste de reguli publicate de administrația locală, categoriile scutite includ vizitatorii care stau peste noapte, rezidenții din Veneția și din regiunea Veneto, membrii de familie ai rezidenților locali, persoanele care vin din motive de muncă sau de voluntariat, studenții înscriși la universitățile din Veneția, sportivii care vizitează Veneția pentru evenimente și minorii sub 14 ani.

Citește și: