• Henry Daniell a dezvoltat o gumă de mestecat care reduce șansele de transmisie a virusului SARS-CoV-2
  • Guma de mestecat creată de Daniell conține proteina ACE2, provenită din plante
  • Tabletele de gumă create de Daniell și echipa lui au gust de scorțișoară

Vei putea lupta împotriva COVID-19 cu guma de mestecat. Henry Daniell, de la Școala de Medicină Dentară din Penn, a condus un proiect prin care a dezvoltat un sortiment de gumă cu proteină din plante care reduce încărcătura virală din salivă și reduce transmisia coronavirusului, scrie Scitechdaily.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a schimbat cursul pandemiei, dar nu a putut să oprească definitiv transmiterea bolii. Chiar și oamenii vaccinați cu schema completă se pot infecta cu SARS-CoV-2 și pot da virusul mai departe.

„SARS-CoV-2 se multiplică în glandele salivare. Știm că atunci când cineva care e infectat strănută, tușește sau vorbește, virusul îi poate infecta și pe alții. Această gumă oferă oportunitatea de a neutraliza virusul în salivă și ne dă posibilitatea de a reduce sursele de transmisie a bolii.”, a declarat Daniell.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Înainte de pandemie, Henry Daniell studia proteina ACE2 în căutarea unui tratament pentru hipertensiune. Munca lui l-a ajutat în contextul epidemiei de COVID-19, pentru că receptorul de ACE2 din celulele umane este același care leagă și proteina de SARS-CoV-2. Alte studii au mai arătat că injecțiile cu ACE2 pot reduce încărcătura virală pentru oamenii cu infecții severe.

Ca să testeze guma de mestecat, echipa lui Daniell a crescut proteina ACE2 în plante, a combinat-o cun alt compus care îi permitei să treacă de bariera mucoasei și a incorporat materialul rezultant în tablete de gumă cu gust de scorțișoară.

„Folosim deja măști și alte bariere fizice ca să reducem șansa de transmitere a virusului. Această gumă ar putea fi folosită ca o nouă armă în această luptă”, a mai adăugat Daniell.