• Telefoanele mobile pot face parte din lanțul de transmisie a virușilor și bacteriilor
  • Telefoanele pot fi contaminate cu SARS-CoV-2
  • Studiul este făcut de Universitatea din Sao Paolo

Sigur n-o să găsești un doctor în spital care să nu aibă la el telefon si stetoscop. Există totuși o problemă. Telefoanele mobile ale personalului medical pot fi contaminate cu SARS-CoV-2.

Astfel, gadget-urile ar putea face parte din lanțul de transmisie din mediul medical. Telefoanele mobile sunt obiecte care pot fi contaminate cu o cantitate suficientă de virus, care să ducă la infectare ulterioară.

Pentru a preveni răspândirea virusului, ar trebui să existe o politică universală cu privire la dezinfectarea telefoanelor mobile în cadrul spitalelor. Anamaria Dobrotă este medic și spune cum stă treaba în spitalele de la noi.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Anamaria Dobrotă, medic infecționist: „Nu este o indicație direct, scrisă într-un protocol că trebuie la 2-3 ore să ne dezinfectăm telefonul. Ar trebui să facem asta toți. Cumva este o regulă nescrisă, ce ține de buna gospodărie internă. Însă nu folosim aceste obiecte în zona murdară,adică în zona în care sunt pacienții și în care tratăm pacienții, deci acolo nu intră nimic din obiectele noastre personale. În zona murdară sunt telefoane speciale, care rămân acolo.”