Un om de știință spune că încep să fie produse medicamentele care pot permite oamenilor să trăiască până la 200 de ani

Medicamente

Medicamente

Să trăiești sute de ani poate părea ceva desprins dintr-un film SF, dar acum un om de știință britanic a dezvăluit că sunt în curs de dezvoltare medicamente care ar putea prelungi speranța de viață până la vârsta de 200 de ani.

Dr. Andrew Steele, un biolog computațional și autorul unei noi cărți, Ageless: The New Science of Getting Older Without Getting Old, s-a destăinuit recent despre progresele recente în domeniul senolitic. Aceste medicamente distrug celulele care degradează țesuturile și pot prelungi durata de viață umană.

Dr. Steele a declarat pentru MailOnline că nu există niciun motiv biologic pentru care oamenii să nu poată ajunge la vârsta de 200 de ani. La fiecare câțiva ani apar studii care propun un fel de limită fundamentală a duratei de viață umană, dar întotdeauna le lipsește o piesă crucială: nu am încercat niciodată să tratăm procesul de îmbătrânire până acum.

El a adăugat: Nu văd niciun motiv fizic sau biologic pentru care oamenii nu ar putea trăi până la 200 de ani – provocarea este dacă putem dezvolta știința biomedicală pentru a face acest lucru posibil. Alți experți cred că oamenii ar putea trăi până la 150 de ani în mod natural, inclusiv Dr. Peter Fedichev, un fizician molecular rus care conduce o firmă de inteligență artificială biomedicală, Gero.

Dr. Fedichev și-a exprimat îngrijorarea cu privire la prelungirea vieții fără îmbunătățirea calității vieții, spunând că ar fi inutilă din cauza faptului că adulții în vârstă sunt mai predispuși la boli. Acest lucru ar avea ca rezultat și mai multe medicamente.

El a spus: O astfel de prelungire a vieții ar crește durata de viață dincolo de sfârșitul perioadei de sănătate și, prin urmare, ar reduce calitatea vieții lor. Numai abordarea cauzelor profunde ale îmbătrânirii poate ajuta la apropierea oamenilor de animalele senescente neglijabile, la interceptarea îmbătrânirii și la creșterea duratei noastre de viață productive cu o sută de ani sau mai mult. De aceea, solicităm o reorientare a atenției noastre de la boli la îmbătrânire, de la soluții graduale la soluții mai radicale, folosind ca sursă de inspirație acele animale care îmbătrânesc lent.

Postul de știri a precizat că pastilele se află deja în faza de testare pe oameni și ar putea foarte bine să ajungă pe piață în următorii zece ani. Dr. Steele a concluzionat: S-ar putea să fim ghinioniști și să nu funcționeze nimic din toate acestea, dar, dacă da, fiecare dezvoltare ne oferă mai mult timp pentru a o face pe următoarea, iar prima persoană în vârstă de 150 de ani ar putea fi cineva care citește acest articol.

Exit mobile version