Un pacient a murit înainte de a fi dus la Foişor, iar alte două paciente au decedat la câteva ore după ce au fost internate la Terapie Intensivă, dar aceste decese nu pot fi imputate acţiunii de transfer în Spitalul „Foişor”, spune Raed Arafat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Faptul că trei pacienţi au decedat în timpul transferului către spitalul Foişor nu este adevărat. Într-adevăr şi din păcate au decedat trei pacienţi. Unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, fiind în stare critică. Alte două paciente, de 60 de ani şi de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate la Terapie Intensivă. Prima a fost internată în 10.04, la 19.27 şi decedată în 11.04, la 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în 11.04, la ora 00.52, şi a fost declarată decedată în 11.04, la 17.32”, spune într-un clip postat pe Facebook Raed Arafat.

Şeful DSU face aceste precizări în contextul în care Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a declarat pentru gandul.ro că trei dintre pacienţii cu COVID-19, transferaţi la Spitalul Clinic Foişor, au decedat.

Avem de-a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, cu o boală unde pacienţii aflaţi în critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi, dar faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunii de a prelua secţiunea ATI pentru a trata pacienţii COVID. Era nevoie de lărgirea capacităţii ATI. Din păcate secţiile ATI apar şi decese din cauza acestei boli”, adaugă Arafat.