• Autorităţile spaniole au aprobat prima testare clinică pe 190 de voluntari a unui vaccin, aflat în faza 2 de studiu.
  • Cercetarea vaccinului Ad26.COV2-S este realizată de compania Janssen care aparţine Johnson & Jonhson.
  • Corporaţia americană se oferă să furnizeze vaccinul în mod gratuit, în caz de urgenţă sanitară.

Guvernul spaniol a permis studierea unui vaccin anti-Covid, care se află în faza 2 de testare, după ce a fost probat pe oameni, în SUA şi Belgia.

Medicii vor aplica tratamentul Ad26.COV2-S pe 590 de persoane, care vor participa voluntar la studiu, în Spania, Germania şi Belgia. 

Testele de până acum au dovedit că acesta este cel mai bun candidat pentru vaccinul anti-Covid-19, dezvoltat de Johnson & Johnson.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Vaccinul Ad26.COV2-S generează anticorpi care protejează plâmânii în cazul expunerii la SARS-COV-2

S-a văzut că Ad26.COV2-S generează anticorpi, care protejează aproape în totalitate plămânii în cazul expunerii la SARS-COV-2. Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a aprobat ca testările să se facă pe 190 de subiecţi sănătoşi la două spitale din Madrid şi unul din oraşul Santander.

Vor fi constituite două grupuri de voluntari în Spania, în funcţie de vârstă: 18 – 55 ani şi peste 65 de ani. Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a asigurat că vaccinul respectă criteriile de securitate, necesare pentru administrarea acestuia persoanelor, iar probele vor ajuta la stabilirea dozelor şi timpul necesar între acestea. 

Spania a anunţat săptămâna aceasta că va participa la comanda colectivă făcută de Comisia Europeană pentru vaccinul anti-Covid de la Astra Zeneca. 

Autorităţile spaniole aşteaptă cel puţin 10 milioane de doze din vaccinul dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford, iar primele doze ar trebui să fie disponibile la începutul lunii decembrie.

Vaccinările vor începe la mijlocul lunii septembrie

„Obiectivul primordial este să verificăm dacă vaccinul este sigur pe oameni, dacă este eficace şi dacă se produc anticorpi în cazul bolii COVID-19.

Vaccinările sunt programate să înceapă la mijlocul lunii septembrie şi, în total, vor participa 75 de subiecţi, la Unitatea de testări clinice, de la spitalul La Princesa”, a declarat Dolores Ochoa, cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

„Testele pe animale şi oameni dovedesc că vaccinul nu produce toxicitate şi nici efecte secundare. Faza 1 a acestui vaccin a fost realizată în SUA şi Belgia pe 1045 persoane şi rezultatele au fost satisfăcătoare”, a declarat Salvador Illa, ministrul Sănătăţii din Spania.