Vaccinul anti-Covid de la Moderna, aproape de a fi aprobat în SUA. Milioane de doze urmează să fie livrate

Un al doilea vaccin anti-Covid, cel de la Moderna, este aproape de a primi autorizaţia de urgenţă în Statele Unite, după ce a primit „votul de încredere” din partea experţilor, relatează BBC.

Şeful agenţiei medicamentelor din Statele Unite a declarat că FDA se va mişca rapid pentru a aproba vaccinul de la Moderna, astfel urmând să fie livrate milioane de doze către Statele Unite. Mesajul vine la doar câteva zile după ce vaccinul de la Pfizer şi BioNTech a fost autorizat şi campania de imunizare a luat startul în SUA.

Panoul de experţi a votat în favoarea vaccinului de la Moderna, cu o singură abţinere. Acelaşi panou a oferit săptămâna trecută votul de încredere pentru vaccinul de la Pfizer, iar a doua zi acesta a primit autorizaţia.

Autorităţile de reglementare au raportat la începutul acestei săptămâni că vaccinul este sigur şi eficient în proporţie de 94%. SUA a fost de acord să cumpere 200 de milioane de doze de la Moderna în total, urmând ca şase milioane să fie livrate imediat ce vaccinul primeşte aprobarea.

Diferenţa dintre vaccinul de la Moderna şi cel de la Pfizer este că primul trebuie ţinut la o temperatură de -20 de grade celsius, în timp ce cel de la Pfizer la o temperatură de aproximativ -75 de grade celsius, ceea ce complică procesul de livrare. Ambele vaccinuri trebuie făcute în două doze.

Exit mobile version