• Vaccinul ADN imită virușii ca să combată COVID-19.
  • Studiile făcute pe șoareci demonstrează succesul metodei.
  • Metoda ADN poate fi testată pentru HIV, gripă și alte virusuri.

SARS-CoV-2 poate fi învins cu un vaccin bazat pe ADN. Cercetători de la MIT și Institutul Ragon au creat un astfel de vaccin, care induce un răspuns puternic al anticorpilor împotriva COVID-19. Vaccinul, testat pe șoareci, folosește o structură ADN ce poartă antigene virale și a dat rezultate pozitive.

Noul vaccin folosește un suport de ADN pentru a transporta antigenele virale, spre deosebire de vaccinurile tradiționale care se bazează pe proteine. Acest suport de ADN nu induce un răspuns imun propriu, permițând sistemului imunitar să se concentreze exclusiv pe antigenul țintă, în acest caz, proteina spike a virusului SARS-CoV-2. Astfel, vaccinul provoacă un răspuns imunitar mai precis și mai puternic, fără distrageri cauzate de reacții la suportul proteic.

Care sunt potențialele beneficii ale acestui vaccin

Beneficiile acestui vaccin ADN includ posibilitatea de a dezvolta vaccinuri eficiente împotriva virusurilor dificil de țintit, precum HIV și gripă, pe lângă SARS-CoV-2. Datorită stimulării puternice a celulelor B, care produc anticorpi, acest vaccin oferă o protecție pe termen lung, celulele B putând persista pentru decenii. De asemenea, reduce riscul de a devia răspunsul imun prin folosirea unui suport de ADN, în locul suporturilor proteice care pot induce răspunsuri imune nedorite.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE
DISNEY SI WARNER SE ALIAZĂ

Citește și: