• Danezii și suedezii sub 18 ani se pot vaccina în continuare cu Moderna, fără griji.
  • Declarația de miercuri a fost o eroare de comunicare.
  • Acțiunile Moderna au scăzut cu 4,9% în urma informației eronate, transmite Reuters.

Agenția Daneză de Sănătate a declarat vineri că oferă în continuare vaccinul COVID-19 al Moderna pentru tinerii sub 18 ani și că declarația de miercuri, care sugera o suspendare, a fost de fapt o eroare de comunicare.

„Agenția daneză pentru sănătate continuă să evalueze că ambele vaccinuri COVID-19, atât cel de la Pfizer/BioNTech, cât și cel de la Moderna, sunt vaccinuri foarte eficiente care au un loc important în programul general de vaccinare din Danemarca”, a declarat agenția.

Miercuri, Suedia a precizat că va întrerupe utilizarea vaccinului de la Moderna pentru persoanele născute în 1991 sau mai târziu, deoarece datele au indicat o creștere a numărului de miocardite și pericardite în rândul tinerilor care au fost vaccinați.
Practic s-au stopat dozele de vaccin pentru grupele de vârstă mai tinere, după ce au fost raportate posibile efecte secundare cardiovasculare rare.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Medicii spun că afecțiunile implicau o inflamație a inimii sau a mucoasei acesteia în rândul tinerilor, dar acestea sunt de obicei cazuri ușoare și indivizii tind să se recupereze în scurt timp în urma tratamentului standard și a repausului.

Vaccinarea este cea mai bună soluție pentru a evita riscul de miocardită

Riscul de miocardită este substanțial crescut pentru cei care contractează COVID-19, iar vaccinarea este cea mai bună modalitate de a se proteja împotriva acesteia.

În urma erorii de comunicare, acțiunile Moderna au scăzut cu 4,9%, sau 16,08 dolari, la 316,11 dolari, în cursul zilei de meircuri.

Potrivit unui studiu american care nu a fost încă supus evaluării colegiale, tinerii de sex masculin sub 20 de ani au un risc de până la șase ori mai mare de a dezvolta miocardită după ce au contractat COVID-19 decât cei care au fost vaccinați.

Danemarca a declarat că, deși a folosit vaccinul Pfizer/BioNTech ca opțiune principală pentru persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, a decis să întrerupă administrarea vaccinului Moderna la persoanele sub 18 ani, în conformitate cu un „principiu de precauție”.