• Valeriu Gheorghiță susține azi, 23 martie 2021, o conferință de presă pe tema vaccinării anti-COVID în România.
  • Valeriu Gheorghiță: „În perioada următoare vom organiza un demers prin care vom crește nivelul de conștientizare a importanței raportării reacțiilor adverse în rândul profesioniștilor din Sănătate”.
  • Valeriu Gheorghiță: „Începând cu data de 1 aprilie 2021, fiecare centru de vaccinare din platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin”.

Valeriu Gheorghiță a declarat azi, în conferința de presă, că pe data de 20 martie au fost deschise 167 de cabinete noi de vaccinare care primesc ser Pfizer.

„Persoanele înscrise pe listele de aștepare au fost notificate pentru a fi programate în respectivele cabinete: 41.325 de persoane. Reamintesc că s-au deschis ferestre de câte trei zile pentru programare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Azi este deschisă o fereastră de cinci zile. La acest moment avem persoane care sunt notificate și urmează să confirme programarea”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De la 1 aprilie 2021 poți vedea ce ser ți se administrează în centrele de vaccinare

„Începând cu data de 1 aprilie 2021, fiecare centru de vaccinare din platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare persoană va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Estimarea timpului de așteptare în platforma de programare

„Acest timp de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare și de tipul persoanelor înscrise pe liste.

Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este înscrisă pe primele poziții, probabil timpul de așteptare va fi mai lung pentru că sunt preluate cu piroritate persoanele care aparțin de etapa a doua, cei vulnerabili și persoanele care deservesc activitățile esențiale”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

„În data de 6 aprilie urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet, pe cele 12 ore ale programului de lucru, de la 60 la 90 de persoane pe zi. Din 13 aprilie, vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare care primesc vaccin Pfizer.

Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit aceste cabinete noi pe 20 martie, acestea fiind cu prioritate alocate către județele care au avut cea mai mare rată de incidență cumulată a cazurilor”, a spus Valeriu Gheorghiță.