• Cantitatea zilnică recomandată de zahăr este de puțin peste 25 de grame pentru femei și 36 de grame pentru bărbați.
  • Adăugarea de zahăr sau de alți aditivi în cafea, cum ar fi frișca, îndulcitor și chiar lapte condensat, este o practică foarte populară, dar care ar putea dăuna sănătății noastre.
  • Zahărul consumat în exces, este cauza multor probleme de sănătate, de la carii dentare, la obezitate și boli de inimă.

Zahărul, consumat în exces, este cauza multor probleme de sănătate, de la carii dentare, la obezitate și boli de inimă. În acest sens, American Heart Association trage un semnal de alarmă. Ne îndeamnă să fim responsabili și să consumăm cu măsură, lucrurile mai puțin sănătoase din alimentația noastră.

Bărbaților le este recomandat să nu consume mai mult de 9 lingurițe de zahăr adăugat zilnic, iar femeilor să se limiteze la maxim 6. O echipă de cercetători din Danemarca, Țările de Jos și Regatul Unit au analizat comportamentul oamenilor în funcție de zahărul pe care-l adaugă în ceai sau cafea. Toți cei 2.923 de oameni, incluși în studiu, nu au prezentat boli asociate înaintea cercetării, dar cu toate astea, oamenii de știință au constatat că rata mortalității celor care consumă mult zahăr în cafea a fost de 89,9% spre deosebire de cei care consumă zahăr moderat, cu o rată de 87,5%. Vedem un procent în creștere de 2,4%.

Cât de periculoasă este cafeaua îndulcită

Adăugarea de zahăr sau de alți aditivi în cafea, cum ar fi frișca, îndulcitor și chiar lapte condensat, este o practică foarte populară, dar care ar putea dăuna sănătății noastre. Cafeaua are multe beneficii pentru sănătate, atât timp cât este consumată cu atenție și nu se abuzează de ea, dar tot binele pe care îl poate face pentru corpul nostru se poate transforma în ceva nu atât de pozitiv dacă adăugăm zahăr în ea. Cantitatea zilnică recomandată de zahăr este de puțin peste 25 de grame pentru femei și 36 de grame pentru bărbați, dar trebuie menționat că acesta se găsește și în alte alimente, cum ar fi fructele, și nu trebuie să le numărăm doar pe cele cu zaharuri rafinate și adăugate.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Citește și