• Cercetătorii estimează că peste 1 miliard de oameni la nivel global au obezitate.
  • Obezitatea poate crește riscul unei persoane pentru mai multe probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni articulare, cum ar fi osteoartrita.
  • Oamenii de știință de la Imperial College London din Regatul Unit și de la Universitatea din Copenhaga din Danemarca au descoperit recent că nivelurile ridicate de cofeină în sânge pe o perioadă lungă de timp, influențate de consum și de metabolismul controlat genetic, pot ajuta la protejarea organismului atât împotriva obezității, cât și a articulațiilor bolnave.

Potrivit celor mai recente cercetări, peste 1 miliard de persoane din întreaga lume – atât adulți, cât și copii – au obezitate, conform Medical News Today.

Obezitatea poate crește riscul unei persoane pentru mai multe probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni articulare, cum ar fi osteoartrita. Acest lucru se datorează faptului că atunci când o persoană poartă prea multă greutate, ea pune o presiune suplimentară pe genunchi, șolduri și glezne.

Acum, cercetătorii de la Imperial College London din Regatul Unit și de la Universitatea din Copenhaga din Danemarca au descoperit că un nivel mai ridicat de cofeină în sânge pe o perioadă lungă de timp poate ajuta la protejarea organismului atât împotriva obezității, cât și a bolilor articulare.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

De ce să studiem cofeina în relație cu obezitatea și sănătatea articulațiilor?

Dr. Dipender Gill, un om de știință clinician la Imperial College London și autorul principal al acestui studiu, a declarat pentru Medical News Today că au decis să studieze efectul cofeinei asupra obezității și sănătății articulațiilor, deoarece cofeina este consumată pe scară largă și consideră că este important să înțeleagă mai bine efectele sale ample asupra sănătății.

Pentru acest studiu, Dr. Gill și echipa sa s-au concentrat pe circulația cofeinei în organism.

„Aceasta este cantitatea de cofeină care circulă în sânge și, prin urmare, este activă farmacologic pentru a afecta funcțiile corpului”, a explicat el.

„Utilizarea datelor genetice umane la scară largă ne-a permis să oferim o perspectivă clinică rapidă și rentabilă, relevantă din punct de vedere clinic asupra efectelor cofeinei plasmatice asupra unei game largi de trăsături și diagnostice”, dr. Loukas Zagkos, asociat onorific de cercetare în epidemiologie moleculară la Colegiul Imperial din Londra și co-primul autor al acestui studiu a declarat pentru MNT.

Citește și