• OMS celebrează Ziua Mondială a Sănătății Sexuale.
  • Tema din acest an este „Consimțământul!”, spune OMS.
  • Sănătatea sexuală este încă un subiect tabu în multe țări de pe mapamond.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Sexuale, celebrată în fiecare an pe 4 septembrie, OMS celebrează dreptul fiecărei persoane la bunăstare sexuală. Tema Zilei Mondiale a Sănătății Sexuale din acest an este „Consimțământul!”, recunoscând importanța consimțământului și a respectului reciproc atunci când vine vorba de întâlniri sexuale. Oamenii ar trebui să aibă informații complete și exacte, astfel încât să poată face alegeri în cunoștință de cauză în ceea ce privește sănătatea lor sexuală și reproductivă.

De-a lungul anilor, s-a acordat o atenție slabă prevalenței și gestionării problemelor de sănătate sexuală și ginecologică în timpul și după sarcină. Sănătatea sexuală este relevantă de-a lungul vieții unei persoane, de la adolescență și până la vârsta înaintată, nu numai în anii reproductivi.

Sănătatea sexuală este afectată de calitatea, siguranța și respectul relațiilor dintre oameni: cu sine și cu alți indivizi, cu familia și prietenii, cât și cu societatea, inclusiv normele de gen care influențează experiențele cuiva.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Citește și: