Un activist Greenpeace s-a paraşutat pe Allianz Arena, din Munchen, înainte de fluierul de start al meciului Franța – Germania (scor 1-0), din grupele EURO 2020.

Însă, activistul de mediu a fost la un pas de a fi împușcat de lunetiști. „Lunetistii l-au avut deja în vizor. Dacă poliția ar fi ajuns la concluzia că a fost un atac terorist, el l-ar fi plătit cu viața”, a declarat ministrul regional Joachim Herrmann într-un comunicat, potrivit sports.yahoo.com.

Autoritățile bavareze au văzut sigla Greenpeace pe parașuta bărbatului, iar acest lucru i-a salvat viața, a mai transmis oficialul.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Ulterior, Greenpeace și-a cerut scuze pentru modul în care au decurs lucrurile. Bărbatul protesta împotriva companiilor petroliere, dar aterizarea sa a provocat numeroase probleme în interiorul arenei. El a atins firele de deasupra gazonului şi a fost cât pe ce să aterizeze peste spectatori.

Mai multe persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri pentru rănile provocate de bucățile căzute pe teren și în tribune.