• Alexandru Macarei din Braşov, la doar 6 ani, face apel către autorităţi să deschidă sălile de sport.
  • Alex face de un an şi jumătate arte marţiale, din care şase luni s-a antrenat doar pe Zoom.
  • Sportul îl învaţă tehnici de respiraţie, dar şi de autoapărare.

Prin sport, copiii devin mai disciplinaţi şi se concentrează mai bine la învăţare, spun psihologii. Uite dorința unui copil de șase ani, care nu are cum să nu înduioșeze.

Visează la centura neagră la Qwan Ki Do și știe că pentru asta are mult de muncă. Alex din Brașov vrea să aibă un loc unde să se antreneze ca să-și atingă visul. Cum epidemia i-a băgat bețe-n roate, a înregistrat un mesaj emoționant prin care își spune oful.

„Eu, Alexandru, vreau să fac sport. Vă rog din toată inimioara mea să am unde să mă antrenez, să primesc centura neagră”, transmite Alexandru.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De un an şi jumătate face arte marţiale. Șase luni, s-a pregătit doar pe zoom.
 
„Imediat când ţi-ai pus mască după câteva ore nu mai ai aer. Antrenamentele pe Zoom… era cam greu să le faci. Vezi colegii mici şi nu înțelegi nimic de pe televizor”, mărturisește Alex.
 
Mama lui Alex știe că ar fi nevoie de o decizie de la Guvern pentru ca sălile să se redeschidă. Însă, până acolo e nevoie să înțeleagă planurile guvernanților. Prea alambicate chiar și pentru ea. Ce pretenție să avem de la un copil de șase ani…

„Ne bagă în ceaţă că nimic nu e sigur, lucrurile se schimbă de la o zi alta…”, spune mama lui Alex, Ramona Macarei.
 
În aceeaşi situaţie sunt şi copiii care fac înot sau dansuri și care nu se pot întâlni în sală. Soluția? Antrenamentele ar putea fi gândite astfel încât cei mici să nu se atingă şi să păstreze distanţa.