• Murray este expert în jocul pe iarbă – unul dintre puținii care au rămas într-un peisaj care a fost dominat de Novak Djokovic în ultimii ani.
  • Cu toate calitățile sale de atlet, lui Murray i-a fost întotdeauna extrem de dificil să se hotărască cu privire la joc.
  • Murray a spus: „Mi-ar plăcea să joc [French Open] doar pentru că nu știu dacă voi mai avea o oportunitate de a juca din nou acolo”.

Andy Murray s-a retras de la Openul Francez de duminica viitoare pentru a se concentra pe adevărata carne a sezonului său: turneul pe iarbă, și în special Wimbledon. În timp ce motivul oficial dat este „oboseala”, strategia lui Murray din acest an se referă la a face o alergare profundă în SW19. Prin sacrificarea ultimului eveniment al jocului pe zgură, el își va acorda timp suplimentar pentru a lucra la abilități specifice pe terenul de iarbă, anunță The Telegraph.

Iarba rămâne derutantă pentru mulți jucători, în special pentru cei crescuți pe terenurile mediteraneene pe zgură, care tind să se dezlipească de cineva care poate tăia, aluneca și vole. În calitate de campion de două ori la Wimbledon, Murray este expert în iarbă – unul dintre puținii care au rămas într-un peisaj care a fost dominat de Novak Djokovic în ultimii ani.

Adresându-se reporterilor la Madrid luna trecută, el a spus: „Mi-ar plăcea să joc [French Open] doar pentru că nu știu dacă voi mai avea o oportunitate de a juca din nou acolo. Deși mă simt în formă și sănătos, aș vrea să încerc. Dar am și ambiții de a concura pentru titlurile de la Wimbledon”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate calitățile sale de atlet, lui Murray i-a fost întotdeauna extrem de dificil să se hotărască cu privire la joc. Probabil că planurile sale au oscilat odată cu forma sa în timpul unui turneu pe zgură în care a suferit ieșiri din primul tur la patru evenimente în timp ce a câștigat celălalt – un super-Challenger de 175 de puncte în Provence.

Citește și: