• Este timpul ca republicanii să accepte că nu există niciun acord bipartizan care să fie încheiat numai, numai, în termenii lor partizani”, a declarat Biden.
  • Biden a declarat că și-a făcut partea sa în încercarea de a ridica plafonul datoriei.
  • Legiuitorii republicani se țin tare de cererile de reduceri drastice ale cheltuielilor, respingând alternativele propuse de Casa Albă pentru reducerea deficitelor.

Președintele Joe Biden a declarat duminică că republicanii din Camera Reprezentanților din SUA trebuie să se îndepărteze de pozițiile lor extreme” în discuțiile, acum blocate, privind creșterea limitei de îndatorare a Americii și că nu se va ajunge la un acord pentru a evita o incapacitate de plată catastrofală decât în condițiile lor, scrie U.S. News.

Este timpul ca republicanii să accepte că nu există niciun acord bipartizan care să fie încheiat numai, numai, în termenii lor partizani”, a declarat Biden la Hiroshima, în Japonia, unde a participat la summitul G-7. Joe Biden a declarat că și-a făcut partea sa în încercarea de a ridica plafonul datoriei, astfel încât guvernul american să poată continua să își plătească facturile. Acum este timpul ca cealaltă parte să se mute din poziția lor extremă”, a spus el.

Bănuiala mea este că va dori să trateze direct cu mine pentru a se asigura că suntem cu toții pe aceeași lungime de undă”, a spus Biden despre McCarthy, adăugând că el crede că un compromis rămâne posibil. Legiuitorii republicani se țin tare de cererile de reduceri drastice ale cheltuielilor, respingând alternativele propuse de Casa Albă pentru reducerea deficitelor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Parlamentarii republicani încearcă, de asemenea, să obțină reduceri ale finanțării IRS și cer Casei Albe să accepte prevederi din propunerea lor de revizuire a imigrației. Casa Albă a contraatacat prin menținerea cheltuielilor pentru apărare și altele decât cele pentru apărare la același nivel anul viitor, ceea ce ar permite economisirea a 90 de miliarde de dolari în anul bugetar 2024 și a 1.000 de miliarde de dolari în 10 ani.

Joe Biden: Cred că putem ajunge la un acord”

Republicanii respinseseră propunerile Casei Albe de a crește veniturile pentru a reduce și mai mult deficitele. Printre propunerile la care republicanii se opun se numără politici care ar permite ca Medicare să plătească mai puțin pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă și închiderea unei duzini de lacune fiscale. Republicanii au refuzat să anuleze scutirile de taxe din epoca Trump pentru corporații și gospodării bogate, așa cum a propus propriul buget al lui Biden.

Timp de luni de zile, Biden a refuzat să se angajeze în discuții privind limita de îndatorare, insistând că Congresul încearcă să folosească votul privind limita de împrumut ca pârghie pentru a extrage alte priorități politice.

În condițiile în care Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că ar putea rămâne fără bani chiar de la 1 iunie, iar republicanii au pus pe masă propria legislație, Casa Albă a lansat discuții privind un acord bugetar care ar putea însoți o creștere a limitei de îndatorare.

Citește și: