• Proiectul contrateraselor face parte din pregătirile pentru Jocurile Olimpice 2024 din Paris.
  • Ceainăriile, braseriile, pizzeriile, restaurantele fast-food de pe Champs-Élysées vor beneficia de mobilier unic.
  • Scaunele tipice din ratan roșu ale teraselor pariziene pot sta alături de altele, din metal, tot roșu sau taup.

19 noi contraterase vor fi instalate pe Champs-Élysées în primăvara anului 2024 cu un dublu obiectiv: armonizarea și înfrumusețarea bulevardului pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024.

Vor fi armonizate, dotate cu mobilier și culori într-o atmosferă unitară încă din primăvara anului viitor. Comitetul Champs Elysée ne spune într-un comunicat că aceste terase vor fi „Mai frumoase, mai pariziene, fabricate în Franța” și vor raspunde noilor cerințe exigente ale clienților.

Ceainăriile, braseriile, pizzeriile, restaurantele fast-food de pe celebrul bulevard parizian vor beneficia de mobilier unic, creat pentru aceasta ocazie, dar și de un set de cinci culori „pentru a marca” și „a identifica” fiecare stabiliment. „Proiectul constă în restabilirea unității estetice a bulevardului, permițând în același timp fiecărei mărci să iasă în evidență”, explică comitetul Champs-Élysées. Scaunele tipice din ratan roșu ale teraselor pariziene pot sta alături de altele, din metal, tot roșu sau taup, de exemplu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Champs Elysée prevede o zona mult mai largă pietonală, cu zone verzi

Terasele sunt detașabile pentru evenimentele majore de pe bulevarde precum sosirea Turului Franței sau parada din 14 iulie, iar intenția este și aceea de a facilita circulația pietonilor. Vor fi instalate la nivelul primului rând de copaci, pe partea bulevardului, oferind pietonilor un spațiu de plimbare mai generos spre fațada clădirilor.

Însă în perspectivă, un proiect mult mai amplu de transformare a Champs Elysée prevede o zona mult mai largă pietonală, cu zone de verdeață și cu o bandă foarte restrânsă de circulație a mașinilor limitată la doar o parte a bulevardului. Dincolo de pregătirile pentru olimpiada de anul viitor, proiectul primăriei are în vedere o transformare ecologică a Champs Elysée.

Citește și: