• Au început pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris pentru anul 2024.
  • Timp de 4 zile sunt organizate probe sportive în inima Parisului.
  • 65 de triatloniste din întreaga lume au înotat 1.500 de metri în Sena, urmând ca după să parcugă 40 de kilometri pe bicicletă și mai apoi o alergare de 10 kilometri pe Champs Elysses.

Au început pregătirile pentru cea mai nouă ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris, iar 65 de triatloniste din întreaga lume au înotat pe o distanță de 1.500 de metri în râul Sena, scrie France24.

După înot, sportivele au parcurs 40 de kilometri pe bicicletă și au terminat cu o alergare de 10 kilometri pe faimosul Champs Elysees. Câștigătoarea probei a fost Beth Potter, care a concurat împotriva Cassandrei Beaugrand, iar Laura Lindemann a completat podiumul.

Siguranța pe Sena este esențială

Brigitte Légaré, manager sportiv în cadrul comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, a declarat că evenimentul reprezintă un test cheie ce ține de logistică. „Este o ocazie bună prin care ne putem asigura de siguranța pe Sena, de sistemul de cronometrare, măsurile de securitate, dar și de controlul circulației”, a declarat managerul.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

Christophe Noël du Peyrat, șeful autorităților din Paris, a spune că „Această primă competiție în Sena este un pas important în a dovedi siguranță în râu și implicit pentru a folosi resursa pe viitor, iar calitatea apei se îmbunătățește atunci când există o vreme normală”.

Pentru a asigura sigunața evenimentului, între 300 și 400 de polițiști au fost prezenți la cursă. Fanii au putut să asiste gratuit la eveniment, iar un număr de aproximativ 800 de persoane au primit o invitație care le permite să se afle în zona de start și de sosire, în timp ce alții urmează să se alinieze pe traseul cursei.

Citește și: