• Sainz a ajuns în fruntea cursei în turul al doilea, înainte ca Verstappen să se retragă cu o defecțiune la frâne după doar patru tururi.
  • Spaniolul a condus apoi cursa în timp ce Leclerc l-a depășit pe Lando Norris de la McLaren în prima perioadă de opriri la boxe.
  • Sainz a fost singurul pilot non-Red Bull care a câștigat o cursă anul trecut, când a triumfat în Singapore.

Carlos Sainz l-a condus pe Charles Leclerc la o dublă Ferrari în Marele Premiu al Australiei, în timp ce dominația lui Max Verstappen în Formula 1 s-a oprit, scrie BBC.

Sainz a ajuns în fruntea cursei în turul al doilea, înainte ca olandezul să se retragă cu o defecțiune la frâne după doar patru tururi. Spaniolul a condus apoi cursa în timp ce Leclerc l-a depășit pe Lando Norris de la McLaren în prima perioadă de opriri la boxe. Cursa s-a încheiat sub o mașină de siguranță virtuală după un accident al lui George Russell.

Urmărind Aston Martin-ul lui Fernando Alonso pentru locul șase, pilotul Mercedes a pierdut controlul în virajul șase în ultimul tur și a suferit un accident, mașina oprindu-se pe o parte, ținută în aer prin aterizarea pe roata stânga față. Russell nu a fost rănit.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Alonso și Russell au fost chemați la comisari după cursă, în contextul în care s-a sugerat că spaniolul a frânat de două ori înainte de viraj, revenind la accelerație între timp. A fost un final dificil pentru Mercedes, într-o zi care a dat de gândit, în care aparent s-a confirmat statutul lor de „also-rans” – Lewis Hamilton s-a retras după 16 tururi cu o defecțiune la motor.

Sainz în control total

În fața unei mulțimi record de 132.106 spectatori la Melbourne – și a unui număr record de 452.055 de spectatori în weekend – Sainz a fost într-o formă imperioasă, la doar 16 zile după ce a fost operat pentru îndepărtarea apendicelui care l-a obligat să rateze Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Sainz a fost singurul pilot non-Red Bull care a câștigat o cursă anul trecut, când a triumfat în Singapore, într-o cursă care s-a încheiat cu el ținând piept unui tren de mașini în care se aflau Norris, Lewis Hamilton și Russell.

Acum a devenit omul care a pus capăt șanselor lui Verstappen de a-și egala propriul record de 10 victorii la rând – și asta după doar trei curse într-un sezon pe care l-a început știind că își va pierde locul la Ferrari la finalul acestuia în favoarea lui Hamilton.

Sainz s-a oprit în turul 16 și a ieșit cu o secundă în fața coechipierului său, construind încet un avantaj care s-a extins la aproape nouă secunde înainte ca Leclerc să facă a doua oprire.

Norris nu a putut face nimic în privința Ferrari, dar a fost totuși un weekend puternic pentru McLaren. Nu același lucru se poate spune și despre Perez, care s-a plâns de decizia Red Bull de a-l face să ruleze mult timp în primul stint.

Accidentul lui Russell a făcut ca Mercedes să părăsească Australia fără puncte și l-a promovat pe Lance Stroll de la Aston Martin pe locul șapte, în fața lui Yuki Tsunoda de la RB și a piloților Haas, Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen.

Alex Albon, care a primit Williams-ul coechipierului său Logan Sargent pentru acest weekend după un accident grav vineri, a fost al 11-lea, piloții Haas fiind prea puternici în încercarea sa de a obține un punct.

Citește și