• La fel ca anul trecut, liderul echipei Jumbo-Visma, în vârstă de 26 de ani, a fost urmat de slovenul Tadej Pogacar.
  • Britanicul Adam Yates (UAE Team Emirates) a completat podiumul.
  • Performanța lui Vingegaard a stârnit un nou val de întrebari în presa internațională.

Ediția din acest an a Turului Franței a avut din nou parte de deja eterna luptă între ce doi grei ai ciclismului mondial, Jonas Vingegaard și Tadje Pogacar.

Jonas Vingegaard și-a surclasat adversarii la această ediție a Turului Franței, în special pe marele său rival, Tadje Pogacar. Nu mai puțin de 7 minute și 29 de secunde a pus Vingegaard între el și Pogacar. Este cea mai mare diferentă înregistrată în Turul Franței întree primul și al doilea clasat din 2014 încoace. Vingegaard câștigă pentru a doua oară consecutiv Turul Franței, și tot în fața lui Pogacar.

Performanța lui Vingegaard a stârnit un nou val de întrebari în presa internațională, dar și printre competitorii săi. Suspiciunile de dopaj revin din nou în prim plan, într-o perioadă în care ciclismul mondial pare să se fi curățat în mare măsură de această plagă care l-a ruinat în urmă cu 20 de ani. Până la proba contrarie, însă, Jonas Vingegaard rămâne un învingător meritat.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Ultima etapă s-a încheiat cu victoria belgianului Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe), cronometrat în 2 h 56 min 13 sec. Pe locurile următoare s-au clasat belgianul Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) şi olandezul Dylan Groenewegen (Team Jayco – AlUla). Vingegaard a fost pe locul 113, în această etapă, la 2:12 de Meeus, pentru care a fost cel mai mare succes al carierei.

Citește și