Ciclistul Jonas Vingegaard câștigă Turul Franţei pentru al doilea an consecutiv

Ediția din acest an a Turului Franței a avut din nou parte de deja eterna luptă între ce doi grei ai ciclismului mondial, Jonas Vingegaard și Tadje Pogacar.

Jonas Vingegaard și-a surclasat adversarii la această ediție a Turului Franței, în special pe marele său rival, Tadje Pogacar. Nu mai puțin de 7 minute și 29 de secunde a pus Vingegaard între el și Pogacar. Este cea mai mare diferentă înregistrată în Turul Franței întree primul și al doilea clasat din 2014 încoace. Vingegaard câștigă pentru a doua oară consecutiv Turul Franței, și tot în fața lui Pogacar.

Performanța lui Vingegaard a stârnit un nou val de întrebari în presa internațională, dar și printre competitorii săi. Suspiciunile de dopaj revin din nou în prim plan, într-o perioadă în care ciclismul mondial pare să se fi curățat în mare măsură de această plagă care l-a ruinat în urmă cu 20 de ani. Până la proba contrarie, însă, Jonas Vingegaard rămâne un învingător meritat.

Ultima etapă s-a încheiat cu victoria belgianului Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe), cronometrat în 2 h 56 min 13 sec. Pe locurile următoare s-au clasat belgianul Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) şi olandezul Dylan Groenewegen (Team Jayco – AlUla). Vingegaard a fost pe locul 113, în această etapă, la 2:12 de Meeus, pentru care a fost cel mai mare succes al carierei.

Citește și

Exit mobile version