• Novak Djokovic a dominat tenisul în ultimii ani, dar superstarul sârb nu s-a ferit de controverse în ceea ce privește credințele sale, de la telepatie la vaccinări.
  • O credință mai degrabă controversată decât ciudată, Djokovic a fost un oponent vocal al vaccinărilor împotriva COVID-19.
  • Djokovic a fost întotdeauna o persoană extrem de spirituală și chiar încorporează medierea în programul său zilnic.

Luna trecută, la Roland Garros, Novak Djokovic l-a depășit pe Rafael Nadal și a cucerit recordul pentru câștigarea celor mai multe turnee de Grand Slam din istoria acestui sport. El își propune să câștige Wimbledon pentru a opta oară, după ce a câștigat ultimele patru campionate care au avut loc, informează Mirror UK.

Deși este jucătorul dominant pe faimosul teren de iarbă din Londra, Djokovic are și unele opinii bizare. Mirror Sport a analizat unele dintre cele mai ciudate și controversate convingeri pe care le are sârbul.

Puterea minții

Djokovic a ajuns să creadă cu tărie în telepatie și în puterea de a curăța apa poluată cu ajutorul minții. Sârbul este un susținător convins al puterii minții și a angajat odată un antrenor care să-l învețe.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Simt că acestea sunt darurile din partea acestui ordin superior, a sursei, a zeului, sau orice altceva, care ne permite să înțelegem puterea superioară și ordinea superioară din noi înșine”, a declarat el în 2018.

Cunosc câțiva oameni care, prin această transformare energetică, prin puterea rugăciunii, prin puterea recunoștinței, au reușit să transforme cea mai toxică mâncare sau poate cea mai poluată apă în cea mai vindecătoare apă, pentru că apa reacționează… moleculele din apă reacționează la emoțiile noastre, la ceea ce se spune.”

Vaccinări

O credință mai degrabă controversată decât ciudată, Djokovic a fost un oponent vocal al vaccinărilor împotriva COVID-19. Anul trecut, el a fost blocat să participe la Australian Open după ce a fost deportat pentru că nu a fost vaccinat.

Deși oamenii de știință au dovedit beneficiile și siguranța vaccinului, Djokovic și-a declarat frecvent opoziția față de aceste injecții. El rămâne nevaccinat și i s-a refuzat viza de intrare în Statele Unite în luna martie, dar rămâne opus vaccinurilor.

El a declarat în 2020: Personal, mă opun vaccinării și nu aș vrea să fiu forțat de cineva să fac un vaccin pentru a putea călători. Problema mea aici cu vaccinurile este dacă cineva mă forțează să îmi pun ceva în corp pe care nu îl vreau”.

Autovindecare

Djokovic a fost întotdeauna o persoană extrem de spirituală și chiar încorporează medierea în programul său zilnic. Crede cu tărie în medicina alternativă și a susținut chiar că poate găsi forță în propriul corp pentru a lupta împotriva rănilor. Prima regulă a meditației este respirația, nu-i așa? Dar o respirație conștientă. Ca atlet, trebuie să înveți cum să respiri, oricine cu adevărat pe această planetă, dar pentru un atlet în special”, a declarat el în 2018.

Când devii anxios în fața unor situații de break-point sau de meci, există mulțimea și ești singur. Nimeni nu te înlocuiește ca în sporturile de echipă. Îți asumi meritele și îți asumi vina. Totul este în mâinile tale”.

Citește și