• Mijlocașul ofensiv al echipelor Real Madrid și Angliei scoate adesea limba pe teren.
  • Michael Jordan de la NBA și Pete Sampras au făcut-o, de asemenea, involuntar.
  • În România, Claudiu Keșeru a folosit acest gest, analizat acum atent de specialiști.

Mijlocaşul ofensiv britanic, Jude Bellingham a fost dus la posturolog de presa mondială, după ce a fost surprins scoţând deseori limba în timp ce joacă fotbal pentru Real Madrid, precum şi la naţionala Angliei.

Acesta nu este însă, singurul sportiv surprins făcând un astfel de gest. Înaintea lui Beligham, baschetbalistul Michael Jordan de la NBA a fost surprins scoțând limba pe teren, involuntar. La fel și tenismenul Pete Sampras.

Şi s-au născut întrebările. De ce „îşi scoate limba” un sportiv, în timpul efortului? Nicola Bianchi, absolvent în Ştiinţe Motorii a studiat fenomenul și a demonstrat că „muşcătura este folosită pentru stabilizarea ocluziei gurii, îmbunătăţeşte gestul și dă o capacitate mai mare de exprimare a forţei”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În România exista până de curând un sportiv care scotea limba în timpul efortului făcut la meciuri. Este vorba despre fotbalistul orădean Claudiu Keşeru, retras recent din activitate. Din acest motiv, în 2014, la UTA, Keșeru a fost dat afară de la prima selecție la FC Bihor.

Citește și