• Federația Internațională de Natație restricționează sportivii transsexualii.
  • Transsexualii vor avea o competiție special creată pentru ei.
  • Între timp, un sportiv român tocmai a bătut recordul mondial la juniori. David Popovici este noul campion mondial la proba de 200 de metri liberi.

Fiecare gen cu concursul lui. Federația Internațională de Natație nu mai dă voie sportivilor transsexuali să concureze în competițiile feminine, ca să elimine concurența neloială.

Bărbații biologici, chiar dacă se simt femei, sunt mai puternici decât femeile. Excepție fac cei care au trecut de la bărbat la femeie până în vârsta de 12 ani sau nu au experimentat nicio parte a pubertății masculine dincolo de stadiul Tanner , care marchează începutul dezvoltării fizice și începe, în general, la vârsta de 13 ani.

Eligibili vor fi și sportivii care au insensibilitate androgenică completă și nu au putut trece astfel prin pubertatea masculină. Federației Internaționale de Natație a votat majoritar pentru noua propunere – cu 71,5% pro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Federatia va crea o categorie „open” la competițiile pentru înotătorii a căror identitate de gen este diferită de sexul lor la naștere. „Athlete Ally”, un grup de susținere LGBT, a calificat noua politică drept „discriminatorie” și „dăunătoare”.

Între timp, un sportiv român tocmai a bătut recordul mondial la juniori. Înotătorul David Popovici este noul campion mondial la proba de 200 de metri liberi, la Campionatul de Natație care s-a desfășurat la Budapesta. E primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție.