• Matteo Bobbi și Davide Valsecchi au făcut comentarii sexiste despre o femeie aflată în fundal.
  • Bobbi s-a referit la ea ca la un pachet de îmbunătățiri”, invitându-l pe Valsecchi să se uite în spatele său.
  • Comentariile au stânjenit-o vizibil pe jurnalista de la Sky Sport Federica Masolin, care se afla alături de Valsecchi, în timp ce un alt jurnalist din studio i-a îndemnat pe cei doi să fie atenți”.

Doi comentatori de la Sky Sport au fost suspendați după o serie de remarci sexiste făcute în timpul unei analize de după cursa de duminică a Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei. În timpul transmisiunii în direct, Matteo Bobbi și Davide Valsecchi, ambii foști piloți de curse și în prezent comentatori de Formula 1 pentru canalul italian Sky Sport, au făcut comentarii sexiste despre o femeie aflată în fundal, în jurul padocului, Bobbi referindu-se la ea ca la un pachet de îmbunătățiri”, invitându-l pe Valsecchi să se uite în spatele său, scrie The Guardian.

Valsecchi s-a întors să se uite la femeie și apoi a răspuns: Știu, dar mi-au spus că nu pot să le testez. Așa că ridic mâinile”. Comentariile au stânjenit-o vizibil pe jurnalista de la Sky Sport Federica Masolin, care se afla alături de Valsecchi, în timp ce un alt jurnalist din studio i-a îndemnat pe cei doi să fie atenți”.

Masolin a spus: Nu, nu, nu. Cer azil politic. Nu putem să ne uităm la niște interviuri în loc să-i ascultăm pe acești doi? Să-l auzim pe Carlos Sainz, vă rog. O să vă cenzurez pe voi doi. Îi vom vedea sănătoși și nevătămați din nou la următorul mare premiu după aceste comentarii – care vor fi foarte apreciate de soțiile lor?”.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Cred că o să iau bătaie dacă mă duc acasă”, a spus Bobbi. Sky Italy a confirmat pentru The Guardian că cei doi au fost suspendați temporar și nu vor lucra la analiza pentru următorul marele premiu din Canada. Cei doi comentatori și-au cerut scuze luni. Valsecchi a scris pe Instagram: Îmi pare foarte rău pentru că, duminică, după cursă, am schimbat câteva glume de prost gust și am folosit cuvinte nepotrivite și lipsite de respect. Și eu nu sunt așa. Aș vrea să-mi cer scuze celor care s-au simțit jigniți, femeilor și celor de la Sky”.

Bobbi a declarat: Îmi cer sincer scuze tuturor celor care s-au simțit jigniți și doresc să reiterez respectul meu total și profund pentru toată lumea și pentru femei. Timp de 10 ani, am comentat la Formula 1 cu prietenii de la Sky, care au devenit ca o familie pentru mine acum și, în 10 ani, nu m-am aflat niciodată într-o situație atât de neplăcută. Întotdeauna am crezut că înveți, înțelegi și o iei de la capăt din greșelile tale. Ceea ce s-a întâmplat mă va determina să încerc să mă îmbunătățesc în continuare ca om și ca profesionist”.

Citește și: