• Administratorul Ferrari, Laurent Mekies, îl va înlocui pe Franz Tost în funcția de director al echipei de Formula 1, AlphaTauri.
  • Schimbarea are loc în contextul unei îmbunătățiri majore a conducerii echipei.
  • AlphaTauri a anunțat că Tost se va retrage din funcția de director al echipei la sfârșitul sezonului 2023.

Mekies va urma să îl înlocuiască pe Tost și se va alătura echipei de Formula 1, Alpha Tauri. Data intrării sale în funcție nu a fost încă dezvăluită. Acesta va avea misiunea de a superviza direcția strategică a echipei în ambele sale facilități din Italia și Marea Britanie, scrie Motorsport.

Tost a condus echipa din 2006. Acesta a fost numit de Red Bull GmbH după ce a finalizat preluarea echipei Minardi, la sfârșitul anului 2005. Austriacul a asigurat două succese echipei în formațiile Scuderia Toro Rosso și AlphaTauri, ambele la Monza, când Sebastian Vettel a obținut victoria într-o cursă umedă în 2008, iar Pierre Gasly a dublat numărul de victorii ale echipei din Faenza în 2020.

Cu toate acestea, recenta scăderea a performanțelor echipei, l-a plasat pe Tost jos în clasament, iar comentariile sale recente privind lipsa de încredere în inginerii AlphaTauri nu au picat bine în tabăra echipei. Tost va păstra legăturile cu echipa și după încheierea sezonului, pe bază de consultanță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„În primul rând, aș dori să-i mulțumesc lui Dietrich Mateschitz, care mi-a oferit șansa incredibilă de a fi directorul echipei Scuderia Toro Rosso și Scuderia AlphaTauri în ultimii 18 ani”, a declarat Tost. „A fost un adevărat privilegiu să conduc echipa pentru o perioadă atât de lungă și o mare plăcere să lucrez cu atât de mulți oameni motivați și pricepuți, care îmi împărtășesc pasiunea pentru Formula 1”. „La 67 de ani a venit timpul să predau ștafeta și, cu Peter ca nou CEO și Laurent ca director de echipă, am găsit doi oameni foarte profesioniști, care vor duce echipa la următorul nivel”.

„În primul rând, aș dori să îi aduc un omagiu lui Franz pentru munca extraordinară pe care a făcut-o în aproape două decenii la conducerea Faenza”, a declarat Mekies. „Îi urez succes în viitor și știu că atât eu cât și Peter ne vom baza pe contribuția și sfaturile sale în vremurile ce vor urma. Privind înainte, sunt onorat să preiau rolul de director al echipei și să mă întorc la echipa unde mi-am petrecut o mare parte din prima parte a carierei mele.

Mekies a fost inginer de cursă și șef al performanțelor vehiculelor la Toro Rosso, fiind alături de echipă în perioada Minardi, înainte de a pleca la FIA. Francezul a lucrat pentru organismul de conducere a sporturilor cu motor ca director de siguranță și director adjunct de curse și a fost prezentat ca un succesor al regretatului Charlie Whiting înainte de a se muta la Ferrari ca director sportiv.

Citește și

Prințul Harry spune că presa tabloidă a fost întotdeauna „a treia parte” în relațiile sale

Schimbare fără precedent: Papa permite pentru prima dată femeilor să voteze la viitoarea reuniune a episcopilor

LVMH a devenit prima companie de 500 de miliarde de dolari din Europa. Ce avere are CEO-ul