• Echipa feminină de tenis de masă a României a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), sâmbătă, după ce a învins în finală formaţia Germaniei cu scorul de 3-2.
  • România are acum un bilanţ de 16 medalii, şase de aur, cinci de argint şi cinci de bronz, la Jocurile Europene din Polonia.
  • România şi-a luat revanşa după ce la ediţia precedentă a Jocurilor Europene, Minsk 2019, Germania s-a impus în finală cu scorul de 3-0.

Echipa feminină a României a câştigat aurul european la Campionatul European la tenis de masă, sâmbătă, după ce a detronat Germania, scor 3-2, în finala Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023.

Echipa feminină de tenis de masă a României a scris istorie, sâmbătă, când a devenit campioana continentului, după ce a detronat Germania, scor 3-2, în finala Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023.

„Este performanţa supremă a lotului feminin într-o ediţie a Jocurilor Europene, după ce în 2019 s-a obţinut argintul, tot după o finală contra echipei Germaniei. Azi (sâmbătă – n.r.), în Polonia, tricolorele antrenate de Viorel Filimon au încheiat un parcurs strălucitor pe tablou şi cu hora bucuriei pe suprafaţa de joc, odată cu punctul care a adus titlul României! A fost testul maturităţii trecut de Adina Diaconu şi Andreea Dragoman, care au format perechea de dublu învingătoare a primului meci al duelului, 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) contra perechii Nina Mittelham/Xiaona Shan. A urmat la masa de joc Bernadette Szocs, care s-a abonat la reveniri senzaţionale”, potrivit Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
RO-ALERT ÎN TULCEA
TAIWANUL SE PREGĂTEȘTE DE TAIFUN
NE-AM EDIFICAT
FUSTA ȘI CUREAUA LATĂ

După ce a întors scorul finalei de simplu feminin, jucătoarea româncă a dus şi echipa României spre aur. Bernadette Szocs s-a mobilizat exemplar de la 0-2 cu Ying Han şi s-a urcat din nou pe masă după ce a învins cu 3-2 (4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8).

În al treilea meci, Andreea Dragoman poate fi mândră pentru prestaţia contra jucătoarei Xiaona Shan, medaliată cu bronz european la simplu din 2022. Tricolora s-a ridicat la nivelul momentului, a servit pentru meci şi titlul european, dar a pierdut dramatic 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15), iar după o nouă înfrângere, cea a Adinei Diaconu, Bernadette Szocs a salvat situaţia.

Contra Ninei Mittelham, Bernadette a oferit o nouă lecţie de tenis de masă şi a învins cu 3-0 (11-9, 11-9, 11-4), pentru a înfăptui succesul.

Accidentată, Elizabeta Samara n-a putut evolua în finală. Medaliată cu bronz din proba de simplu a acuzat probleme după victoria cu Ying Han, din urmă cu câteva zile, iar durerile s-au accentuat de-a lungul acestor zile. Echipa medicală a depus toate eforturile, dar Eliza n-a putut fi recuperată.

România are acum un bilanţ de 16 medalii, şase de aur, cinci de argint şi cinci de bronz, la Jocurile Europene din Polonia.

Citește și

Hans Zimmer ar fi cumpărat studiourile BBC din Maida Vale. Ce planuri are legendarul compozitor de film

Noi restricții pentru utilizatorii Twitter. Mii de persoane raportează probleme la accesarea site-ului

Regele Willem-Alexander al Olandei a prezentat scuze pentru rolul ţării sale în comerţul cu sclavi