• Emma Răducanu, tânăra jucătoare britanică care a câștigat US Open în 2021, a rupt contractul cu antrenorul Sebastian Sachs, ultimul său antrenor.
  • Aceasta este a cincea despărțire de antrenor pentru Emma Răducanu în mai puțin de doi ani, căutându-și, acum, cel de-al șaselea antrenor.
  • Emma Răducanu se află într-o perioadă de recuperare după trei operații suferite și va rata turneele de Grand Slam ale verii, Roland Garros și Wimbledon.

Emma Răducanu, în vârstă de 20 de ani, a pus capăt colaborării cu antrenorul german Sebastian Sachs, relatează The Times. Tânăra sportivă britanică, care a câștigat US Open în 2021, se află acum în căutarea celui de-al șaselea antrenor din ultimii doi ani.

Emma Răducanu a anunțat despărțirea de Sebastian Sachs în timp ce se află în proces de recuperare după trei operații suferite. Ea a transmis că a fost o plăcere să lucreze cu el, dar circumstanțele au făcut imposibilă continuarea colaborării, astfel că au decis să se despartă. Răducanu i-a urat lui Sachs toate cele bune în continuare.

„Mi-a plăcut foarte mult să mă antrenez cu Seb, este regretabil că circumstanțele au făcut imposibil ca noi să continuăm împreună, așa că am decis să ne despărțim. Îi doresc lui Seb toate cele bune în continuare!”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

La momentul despărțirii, Emma Răducanu se situa pe locul 107 în clasamentul mondial.

Aceasta a fost a cincea despărțire de antrenor pentru Emma Răducanu în mai puțin de doi ani. În luna decembrie, ea începuse colaborarea cu Sebastian Sachs, care anterior a antrenat-o pe Belinda Bencic spre obținerea unei medalii de aur olimpice.

Înainte de Sebastian Sachs, Nigel Sears a fost antrenorul lui Răducanu la Wimbledon 2021, iar Andrew Richardson a antrenat-o pentru triumful său istoric la US Open. Totuși, Emma Răducanu a decis să nu prelungească contractul cu Richardson, căutând în schimb un antrenor cu experiență în circuitul WTA. Ea l-a adus în staff pe Torben Beltz, fostul mentor al lui Angelique Kerber, în noiembrie 2021, dar colaborarea a durat doar cinci luni.

Ulterior, Răducanu l-a angajat pe Dmitry Tursunov, sperând că își va apăra titlul la US Open, însă nici cu antrenorul rus nu a fost pe aceeași lungime de undă. Emma Răducanu a câștigat opt din cele 15 meciuri alături de Tursunov, dar acesta a părăsit staff-ul în luna octombrie 2022.

În prezent, tensimena se află în perioada de recuperare după intervențiile chirurgicale suferite la ambele mâini și la o gleznă. Din acest motiv, va rata cele mai importante turnee de Grand Slam ale verii, Roland Garros și Wimbledon.

Citește și: