• Trofeul Europa League a fost câștigat de FC Sevilla.
  • AS Roma s-a confruntat pe teren cu FC Sevilla în finala Europa League.
  • Meciul s-a disputat pe Puskás Aréna, din Budapesta.

Europa League și-a ales câștigătoarea! FC Sevilla a cucerit trofeul cu scorul de 4-1, la penalty. Andaluzii au dus o luptă strânsă cu AS Roma, după reprize de prelungiri și lovituri de la 11 metri. Bătălia s-a dat pe Puskas Arena din Budapesta, în finala Ligii Europei, scrie The Guardian. Pe lângă marele trofeu, duelul dintre cele două echipe a venit cu o miză importantă: învingătoarea va merge în grupele UEFA Champions League 2023/2024.

Au fost acordate șase minute de prelungiri la finalul celei de-a doua reprize. La prima pauză, Roma conducea cu un punct în fața Sevillei. Dybala este cel care a deschis seria punctelor, în minutul 35 al partidei. În minutul 55, FC Sevilla a reușit să egaleze scorul, printr-un autogol al adversarului său, forțând astfel intrarea în prelungiri. Navas a centrat de pe dreapta, iar mingea a ricoșat în Pellegrini și ulterior, în poartă. Au urmat încă două reprize de prelungiri. Cele două echipe s-au disputat la penalty.

Sevilla a avut un penalty anulat, după ce Roger Ibanez a fost acuzat că l-a doborât pe Luis Ocampos pe suprafața careului Romei. Jucătorii Romei au contestat decizia, iar Jose Mourinho s-a enervat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Este a doua finală UEFA care se desfășoară pe noul stadion. Acesta a găzduit anterior Supercupa UEFA 2020, unde Bayern, câștigătoarea Champions League, a învins-o pe câștigătoarea Europa League, Sevilla, cu scorul de 2-1.  Puskás Aréna are o capacitate de peste 65.000 de spectatori și se află pe locul vechiului stadion al echipei naționale a Ungariei, care a fost numit în onoarea fostului atacant al lui Honvéd și Real Madrid, Ferenc Puskás.

Andaluzii au câștigat competiția timp de 6 ori, stabilind un record absolut, în timp ce trupa lui Jose Mourinho merge în Ungaria în calitate de campioană en-titre în Conference League.

Citește și