EURO 2020: Trei fani care au fost pe stadion la meciul Danemarca – Belgia s-au infectat cu varianta Delta a coronavirusului

Autoritățile sanitare daneze au anunțat că trei suporteri care au fost prezenți, joi (17 iunie), pe arena Parken din Copenhaga, la meciul Danemarca – Belgia, scor 2-1, s-au infectat în timpul partidei cu tulpina indiană (Delta) a coronavirusului. Acum, danezii fac un apel pentru testarea a aproximativ 4.000 de persoane, potrivit AFP.

„Aceste trei persoane s-au contaminat în timpul meciului Danemarca – Belgia, iar contacții lor apropiați și contacții apropiați contacților lor au fost avertizați personal. Însă, recomandăm testarea spectatorilor care au fost în aceleași sectoare cu cei infectați. Este vorba de spectatorii de la tribuna C 1-4 și C 6-7, adică aproximativ 4.000 de persoane”, a declarat Anette Lykke Petri, directoarea Agenției pentru Siguranța Pacienților.

În cazul infectării cu varianta Delta, danezii recomandă izolarea contacților până la al doilea grad, adică până la contacții contacților. Tot pe 17 iunie, Danemarca a raportat 29 de cazuri descoperite în legatură cu jocurile de la EURO disputate la Copenhaga.