• Marele Premiu al Spaniei a avut loc pe Circuit de Barcelona-Catalunya din 1991.
  • Formula 1 rămâne în discuţii cu Barcelona cu privire la viitor.
  • Formula 1 a anunțat în decursul zilei de marți, 23 ianuarie, că s-a ajuns la un acord cu IFEMA Madrid.

Madridul va înlocui Barcelona ca gazdă a Marelui Premiu al Spaniei din 2026. Cursa se va desfăşura pe un nou circuit de 5,47 kilometri în jurul centrului expoziţional Ifema, între capitala spaniolă şi aeroportul Barajas.

Marele Premiu al Spaniei a avut loc pe Circuit de Barcelona-Catalunya din 1991, iar între 1986 şi 1990 a fost la Jerez, în Andaluzia. Marele Premiu al Spaniei a fost organizat pentru prima dată în 1913, fiind una dintre cele mai vechi curse.

Formula 1 rămâne în discuţii cu Barcelona cu privire la viitor şi rămâne posibilitatea ca aceasta să găzduiască o cursă în plus faţă de Madrid, a declarat preşedintele şi directorul executiv al F1, Stefano Domenicali.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?

Formula 1 a anunțat în decursul zilei de marți, 23 ianuarie, că s-a ajuns la un acord cu IFEMA Madrid, pentru a aduce Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei în capitală. Cele două părți au semnat un contract pe 9 ani, din 2026, până în 2035.

Construit în jurul clădirii IFEMA, cel mai nou circuit din calendarul Formulei 1 va avea o lungime de 5,47 km, un număr de 20 de viraje și un timp de calificare estimat la un minut și jumătate. Primele două aspecte vor fi omologate de FIA ulterior. Acest eveniment ar putea să găzduiască un număr de 140 de mii de spectatori pe zi, ceea ce ar face circuitul din Madrid unul dintre cele mai populate din calendar. Autoritățile asigură că acest Mare Premiu va fi cel mai accesibil pentru fani.

Citește și