• Au fost nevoie de 120 de minute și de penalty-uri pentru ca Spania să fie încoronată campioană UEFA Nations League pentru 2023.
  • Federația câștigătoare a obținut premii în bani de 11,3 milioane de dolari.
  • Dani Carvajal a făcut un pas și a obținut victoria pentru Spania.

Spania a fost încoronată campioană a Ligii Națiunilor UEFA după o victorie la loviturile de departajare în fața Croației duminică seara, potrivit Marca. Au fost nevoie de 120 de minute și de penalty-uri pentru ca Spania să fie încoronată campioană UEFA Nations League pentru 2023, învingând Croația cu 6-5 la penalty-uri după două ore fără goluri de fotbal în Olanda.

Meciul, disputat la Rotterdam, Olanda, va încununa câștigătorul competiției tinerelor naționale europene. Federația câștigătoare, adică Spania, a obținut premii în bani de 11,3 milioane de dolari.

Martin Erlic a fost singura schimbare de la victoria Croației în prelungiri în fața Olandei, cu Marco Asensio și Fabian Ruiz instalați ca două schimbări ale La Roja. Spania a provocat sperietura în zece minute, când o minge a plutit în zonă, portarul Dominik Livakovic, care a lovit bara înainte ca Alvaro Morata să respingă continuarea.

Sursă: Fox Soccer

Spaniolii au intrat din nou după două minute, când o pasă rătăcită dintr-un tipar de acumulare i-a oferit lui Gavi posibilitatea de a pune mâna și de a dezlănțui, dar el a atins stâlpul din apropiere. Cu toate acestea, croații au răspuns și aproape au trecut printr-un efort în zonă al lui Mario Pasalic dintr-o reducere, dar acesta a ratat.

Șanse egale de câștig

Cu toate acestea, cele două echipe s-au luptat mai departe, dar din fericire nu au reușit să obțină o deschidere și s-a trecut în prelungiri. Ambele echipe au avut șanse să obțină câștigătorul în timpul perioadelor suplimentare, dar încă o dată nu au reușit să găsească ținta și au fost stabilite loviturile de departajare.

Calitatea penalty-urilor a fost foarte mare până când Unai Simon a făcut bine să-l salveze pe Lovro Majer, iar Marco Asensio a transformat apoi pentru a oferi La Roja avantaj după patru penaltyuri fiecare. Ivan Perisic a marcat, iar Aymeric Laporte a avut șansa de a câștiga pentru Spania, dar a ratat, doar pentru ca Simon să mai salveze imediat după Bruno Petkovic. Dani Carvajal a făcut un pas și a obținut victoria pentru Spania.

Citește și:

Cauza exploziei de la barajul Nova Kahovka. Deflagrația ar fi avut loc în tunelul tehnic, care era controlat de ruși. Concluzia experților

Românii nu mai țin banii la saltea, ci în bancă. BNR: Aproape 21 de milioane de carduri erau active în România la finalul anului 2022

Alexandru Rafila: „Nu există niciun pericol de holeră, iar eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare”