• Manchester City și Inter Milano se vor confrunta pe teren pentru mult râvnitul trofeu al Ligii Campionilor.
  • Istanbul va găzdui finala competiției UEFA Champions League.
  • Finala are loc astăzi, de la ora 22.00.

Te mai despart doar câteva ore până la marea finală Champions League. Manchester City și Inter Milano se vor duela pe teren pentru mult râvnitul trofeu al Ligii Campionilor, scrie site-ul oficial UEFA. Finala are loc, astăzi, pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul (ora 22:00). Stadionul are o capacitate de 82.000 de locuri.

City, care a cucerit Cupa Cupelor în 1970, a devenit un club european de top după ce a fost preluată de un grup din Emiratele Arabe Unite, în 2008. Echipa a mai jucat o finală, în 2021, în plină pandemie, fiind învinsă de Chelsea cu 1-0, la Porto.

Inter a cucerit trofeul în 1964, 1965 şi 2010, când echipa era antrenată de Jose Mourinho. Milano este în căutarea celui de-al patrulea succes din istoria Ligii Campionilor. În schimb, City speră că va „sparge gheața” după mai bine de zece ani de investiții colosale, iar Pep Guardiola încearcă să intre în categoria selectă a antrenorilor care câștigă trofeul cu două echipe diferite.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În acest sezon european, City a avut un traseu remarcabil, fără înfrângere, iar în fazele eliminatorii a impresionat pe teren propriu, obţinând victorii clare în faţa unor echipe valoroase: 7-0 cu RB Leipzig în optimi, 3-0 cui Bayern în sferturi, 4-0 cu Real Madrid în semifinale. De cealaltă parte, Inter a pierdut două meciuri în această campanie europeană, ambele în grupă, cu Bayern.

Citește și: