Gică Hagi, persoana care i-a învățat pe români o altfel de iubire – cea pentru fotbal

VIDEO. Gică Hagi ţi-l prezintă pe înlocuitorul său Sursă foto: Profimedia
  • Gică Hagi a fost votat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile
  • Hagi a devenit idol pentru milioane de puști din România
  • Prin investiții la „Viitorul”, Hagi continuă să ofere jucători naționalei

Când spui Dragobete, spui si numele unuia din barbații model ai României. Cel care i-a facut pe români să traiască pasiunea, dar si un altfel de iubire.

Gică Hagi – cel mai bun fotbalist roman dintotdeauna. Un exemplu cu care au crescut toți puștii după Revoluție. Se împlinesc 34 de ani de când Hagi a dat un gol de poveste prin care Steaua devenea Super-campioana Europei – cu Dinamo Kiev.

Cu reușitele sale, Hagi a scos românii în stradă. A devenit idol pentru milioane de copii și i-a făcut pe români să viseze.

Reușite lui pot fi sintetizate astfel:

  • 6 prezențe la EURO și Mondial #1
  • 125 selecții #2
  • 35 goluri #1
  • 65 banderole de căpitan #1

Cu Hagi pe teren, știai că România e o forță mondială, capabilă să lupte cu oricine. La mondialul american din 94, Hagi a fost inclus în echipa turneului și a avut șanse să câștige Balonul de Aur.

Hagi e un fenomen. Cred ca si pentru adversarii Romaniei este o placere sa-l vada pe Hagi. Si pentru noi a fost o mare placere sa putem jucainca impotrriica lui. E un jucator care marcheaza o epoca in fotbal si probabil cel mai mare fotbtbalist din istoria Romaniei”, spunea Rui Costa.

„Hagi e un geniu, un jucator exceptional, cel mai bun pe care l-a dat Europa in ultimii 10 ani. Fara discutie, este un jucator extraordinar”, a spus Jorge Valdano.

Hagi a fost super campion european cu Steaua și Galatasaray, are 7 titluri de campion național în România și Turcia și s-a duelat cu marele Milan în finala Cupei Campionilor din 1989. Hagi e unul dintre puținii care au dat goluri atât pentru Real Madrid cât și pentru Barcelona. Și ce goluri!

Sinonim cu fotbal în România, Hagi a continuat să ofere fotbalului și după ce s-a retras de pe teren. Și-a investit banii într-o academie modelată după Ajax – cel mai de succes exemplu din Europa. Și aici, Hagi a făcut ce știe mai bine – a câștigat. Echipa sa, Viitorul, a devenit campioană în Liga 1 în 2017, la doar 8 ani de la înființare.

A ajuns mare pentru că a cerut tot timpul mai mult de la el. Dar și de la cei din jurul său.

„M-am saturat, nu accept eu lucrul asta, ca noi romanii nu mai putem. De ce sa nu mai putem? Nu. Nu vrem!”, afirma Gică Hagi.

Hagi a reuși și în afara terenului. S-a căsătorit cu Marilena în 1995, după un mariaj eșuat. Alături de Marilena are doi copii – Kira și Ianis.

Kira a studiat actoria la New York și este și pictoriță. Are de gând să regizeze filmul despre viața tatălui ei.

„În viata de zi cu zi e foarte haios tata. E foarte bun, cel mai bun. Cel mai iubitor”, spunea Kira Hagi, la „Marius Tucă Show”.

Ianis îi calcă pe urme tatălui său – duce mai departe numele Hagi pe tricoul echipei naționale și e speranța că românii se vor bucura din nou în stradă pentru națională.

„Sunt mandru ca am reusit sa port banderola si numărul 10 in acelasi timp, mai ales la nationala. Este o presiune cu care m-am nascut, lumea are mari asteptari de la mine și sunt constient de asta”, a spus Ianis Hagi, la „Marius Tucă Show”.