• Cu siguranță nu am văzut niciodată o mașină atât de rapidă”, a explicat Hamilton.
  • Hamilton avea să termine cursa pe locul cinci, în spatele coechipierului George Russell.
  • Acesta a fost al doilea rezultat consecutiv al lui Hamilton pe locul P5 la începutul sezonului.

Lewis Hamilton spune că nu a văzut niciodată o mașină atât de rapidă” după ce mașina de Formula 1 Red Bull a lui Max Verstappen a trecut pe lângă el în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Plecat de pe locul șapte și cu pneuri Hard, Hamilton a ales să meargă pe o strategie contrară celei mai mari părți a plutonului, cu Verstappen pe locul 15, în urma defecțiunii la arborele motor în calificări.

În turul 12, Verstappen a trecut în trombă de Hamilton pe linia de boxe. În unele momente, RB19 – condus și de câștigătorul cursei, Sergio Perez – a rulat cu peste o secundă în fața Mercedes, Aston Martin și Ferrari, iar cei de la mijlocul clasamentului au avut un avans de aproape două ori mai mare.

Hamilton, de șapte ori campion, a fost șocat de viteza mașinii, crezând că nici măcar mașinile sale dominante de la Mercedes din 2014-2021 nu au fost atât de departe în față.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pretențiile lui Hamilton de la Red Bull

Cu siguranță nu am văzut niciodată o mașină atât de rapidă”, a explicat Hamilton când a fost întrebat de presă dacă a fost îngrijorător să vadă o mașină Red Bull atât de rapidă decât oricine altcineva.

Este cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o, mai ales în comparație cu restul. Nu știu de ce sau cum, dar el [Verstappen] a trecut pe lângă mine cu o viteză serioasă. Nici măcar nu m-am deranjat să blochez pentru că era o diferență masivă de viteză. Nu pot să pun la îndoială [legalitatea celor de la Red Bull], au făcut o treabă mai bună.”

Zona cheie care lipsește

Hamilton avea să termine cursa pe locul cinci, în spatele coechipierului George Russell, care a avut un avantaj de ritm mic, dar semnificativ, față de britanic pe tot parcursul weekend-ului.

Acesta a fost al doilea rezultat consecutiv al lui Hamilton pe locul P5 la începutul sezonului și este pentru prima dată din 2009 când nu a înregistrat un podium în primele două curse ale campaniei. Cel care a câștigat de 103 ori un Mare Premiu – a cărui ultimă victorie a venit în Arabia Saudită în 2021 – a descris problemele pe care le are cu W14, care provin din lipsa forței de apăsare spate.

Suntem foarte departe în ceea ce privește forța de apăsare, în primul rând, așa că trebuie să ridicăm partea din spate. Cu cât câștigăm mai mult spate, cu atât devine mai stabil și voi fi mai încrezător pentru a ataca”, a explicat el. Dar cred că, în general, doar asta, chiar dacă schimbăm asta, există un lucru specific în mașină pe care nu l-am avut niciodată, o poziție pe care nu am avut-o niciodată pe mașinile de anul trecut. Voi lucra mai mult la acest lucru pentru a mă asigura că este schimbat pentru anul viitor.”

Citește și:

  1. Tammy Dinh a câștigat 10.000 de dolari pe lună în facultate. Cum a reușit asta doar cu figurine din lut polimeric
  2. Suplimentul simplu care combate semnele de îmbătrânire. Ce trebuie să faci zilnic
  3. Ce se întâmplă atunci când chatbotul tău nu te mai iubește. Povestea de dragoste dintre un bărbat și avatarul feminin