• Matteo Arnaldi l-a învins pe Alexei Popyrin cu 7-5, 2-6, 6-4 într-un meci de simplu de deschidere tensionat.
  • Este pentru a doua oară când Italia a ridicat Cupa Davis, după ce a mai câștigat titlul în 1976.
  • A fost un sentiment incredibil pentru noi toți, evident că suntem foarte fericiți”, a declarat Sinner.

Jannik Sinner l-a surclasat pe australianul Alex de Minaur și a ajutat Italia să obțină primul titlu de Cupa Davis din ultimii 47 de ani, informează BBC.

Matteo Arnaldi l-a învins pe Alexei Popyrin cu 7-5, 2-6, 6-4 într-un meci de simplu de deschidere tensionat pentru a aduce Italia în avantaj cu 1-0 la Malaga, Spania.

Sinner și-a confirmat apoi săptămâna excelentă cu o victorie cu 6-3 6-0 în fața lui De Minaur. A fost un sentiment incredibil pentru noi toți, evident că suntem foarte fericiți”, a declarat Sinner.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Este pentru a doua oară când Italia a ridicat Cupa Davis, după ce a mai câștigat titlul în 1976. Au fost scene de bucurie, în timp ce echipa Italiei s-a îmbulzit pe teren pentru a sărbători alături de Sinner, care și-a ridicat brațele în aer după ce reverul lui De Minaur a fost deviat pentru a asigura victoria.

Australia a candidat pentru al 29-lea titlu de Cupa Davis, dar acum a pierdut două finale consecutive, după ce anul trecut a fost învinsă de Canada.

Este pentru a doua oară în istorie când Italia câștigă Cupa Davis, după succesul din anul 1976. La acea vreme, Corrado Barazutti, Adriano Panatta și Paolo Bertolucci au făcut parte din echipa care trecea cu 4-1 de Chile.

A fost a 8-a prezență a Italiei în finala Cupei Davis. Aceasta a pierdut ultimul act al competiției în 1960, 1961, 1977, 1979, 1980 și 1998.

Citește și