Josh Cavallo: „Sunt fotbalist și sunt gay”

Josh Cavallo are 21 de ani și este fotbalist australian la Adelaide United. Acesta a recunoscut pentru BBC News că este gay.

„Sunt fotbalist și sunt gay. Tot ce vreau să fac este să joc fotbal și să fiu tratat în mod egal”, a spus mijlocașul într-un videoclip care îl însoțește.

„A fost o călătorie pentru a ajunge în acest punct al vieții mele, dar nu aș putea fi mai fericit cu decizia mea de a ieși în evidență. M-am luptat cu sexualitatea mea timp de șase ani și mă bucur că pot pune capăt acestei situații.”, spune fotbalistul.

„Sunt fotbalist și sunt homosexual”

Poate că aceste șase cuvinte nu sună prea mult, dar decizia lui Josh Cavallo de a se deschide în legătură cu sexualitatea sa este extrem de importantă. El a ales să vorbească în timp ce încă este un jucător activ, un lucru care îl diferențiază de jucători precum Thomas Hitzlsperger, care a ieșit public abia după ce s-a retras.

În multe privințe, bărbații homosexuali și bisexuali sunt mai bine reprezentați în fotbal decât credeți.

Există jucători homosexuali la nivelul non-ligii din piramida fotbalului englezesc, precum și arbitri homosexuali precum Ryan Atkin și James Adcock.

Dar faptul că un profesionist de nivel înalt, precum Josh Cavallo, se simte suficient de confortabil pentru a ieși în evidență în timp ce încă joacă este un pas uriaș, totodată, după cum reiese din reacția de pe rețelele de socializare, și unul binevenit.

După cum spune Josh însuși, prea mulți bărbați au simțit că singura modalitate de a avea succes în fotbal este să își ascundă sexualitatea – mulți dintre ei alegând să se îndepărteze complet de joc în loc să fie ei înșiși autentici.

Decizia sa de a vorbi deschis (cu sprijinul deplin al coechipierilor săi) arată că, în 2021, nu mai trebuie să fie așa de greu.

Exit mobile version