• Luis Enrique, noul antrenor al PSG, vrea ca toți jucătorii să învețe limba franceză și promite ca asta va face și el.
  • Spaniolul, în vârstă de 53 de ani, a promis fanilor parizieni că le va aduce „muncă asiduă” și „un grup unit”.
  • „Este clar și nenegociabil ca toți cei care vin la club trebuie să învețe limba țării care îi primește”, a declarat fostul antrenor al Roja.

Luis Enrique, noul antrenor al PSG, a acordat primul interviu, la o săptămână de la numirea sa în funcție. Enrique vrea ca toți jucătorii să învețe limba franceză și promite ca asta va face și el. Impresionat de facilitățile pariziene, noul om forte al capitalei s-a declarat „nerăbdător să înceapă”, scrie BFM.

„În vestiarele tuturor cluburilor din lume cu acest potențial, există cel puțin cinci sau șase naționalități, trebuie să vorbești trei sau patru limbi… Ăsta este fotbalul modern”, spune Enrique.

„Învățarea limbii franceze este una dintre motivațiile mele aici, dar pot vorbi italiană cu unii jucători, engleză cu alții sau spaniolă. Este foarte important ca toți străinii care vin în Franța și la Paris să învețe limba franceză. Eu nu vorbesc încă franceza, dar o voi studia pentru a putea comunica în franceză cât mai curând posibil. Este clar și nenegociabil ca toți cei care vin la club trebuie să învețe limba țării care îi primește”, a declarat fostul antrenor al Roja.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Luis Enrique se află deja în baia pariziană. Spaniolul, în vârstă de 53 de ani, a promis fanilor parizieni că le va aduce „muncă asiduă” și „un grup unit”, precum și dorința sa de a democratiza limbajul lui Molière în tot vestiarul.

Citește și