• Odată cu semnarea contractului cu PSG, Leo Messi a intrat oficial și în lumea crypto fan tokens.
  • Starul argentinian a primit un pachet consistent de fan tokens, estimat la 25-30 de milioane de euro.
  • Valoarea unui fan tokens PSG a crescut în ultimele zile de la 40 la 60 de dolari, făcându-l cel mai profitabil fan token de pe piață în acest moment.

Transferul lui Lionel Messi la Paris Saint Germain a inclus o plată în fan tokens, relatează Reuters.

Messi, în vârstă de 34 de ani, a plecat de la FC Barcelona și a semnat un contract pe doi ani cu PSG, cu opțiune pentru un al treilea an.

Paris St Germain (PSG) a precizat într-o declarație că jetoanele incluse în „pachetul de bun venit”, sau prima de instalare, au fost furnizate de Socios.com, care este furnizorul de tokens pentru fani al clubului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Clubul nu a precizat ce procentaj din tranzacție a cuprins jetoanele, dar a spus că a primit un „număr mare”.

Fan tokens sunt un tip de criptomonedă care le permite deținătorilor să voteze cu privire la decizii minore legate de cluburile lor. Printre cluburile care vor lansa token-uri în acest an se numără Manchester City, campioana Angliei, și AC Milan din Italia.

La fel ca bitcoin și alte monede digitale, jetoanele fanilor pot fi tranzacționate pe burse. De asemenea, au în comun cu alte criptomonede tendința de a înregistra fluctuații bruște ale prețurilor, ceea ce a determinat unele autorități de reglementare financiară să lanseze avertismente către investitori.

PSG a declarat că a existat un volum mare de tranzacționare a jetoanelor fanilor săi după ce au apărut informații despre mutarea lui Messi la club.

Token-ul PSG, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 52 de milioane de dolari, a crescut cu peste 130% în doar cinci zile, pe fondul speculațiilor privind venirea lui Messi, până la un maxim istoric de peste 60 de dolari marți. Ultima dată au scăzut cu 10%, la aproximativ 40 de dolari, potrivit site-ului CoinMarketCap.