• Verstappen susține că comentariile lui Hamilton sunt redundante.
  • Cred că, dacă vă uitați la statistici, aceste declarații nu sunt corecte”, a declarat el.
  • Verstappen a subliniat că nu a acordat prea multă atenție cuvintelor fostului său rival la titlu.

Max Verstappen a ripostat la o remarcă anterioară a lui Lewis Hamilton potrivit căreia RB19 de la Red Bull este cea mai rapidă mașină de Formula 1 pe care a văzut-o vreodată, scrie Motor Sport Week.

Afirmația lui Hamilton a venit după ce Verstappen – care se refăcea după o defecțiune la arborele de transmisie în calificări – a zburat pe lângă Mercedes pe linia dreaptă de start-finisaj în Arabia Saudită.

Acest lucru a venit după o cursă de deschidere în Bahrain, unde Verstappen a terminat cu 38 de secunde în fața celei mai apropiate mașini non-Red Bull, în ciuda faptului că i s-a spus să își mențină ritmul la sfârșitul cursei.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Verstappen a trecut de Hamilton la scurt timp după aceea, în drumul său spre prima victorie în F1 la Melbourne. Red Bull poate că a câștigat toate cele trei curse în mod convingător, dar Verstappen susține că comentariile lui Hamilton sunt redundante cu propria sa afirmație că echipa sa nu mai este la fel de dominantă ca Mercedes a fost odată.

Cred că, dacă vă uitați la statistici, aceste declarații nu sunt corecte”, a declarat el prin intermediul RacingNews365. Dar avem și noi o mașină foarte bună! Bineînțeles că nu este nimic în neregulă cu asta. Cu toate acestea, nu suntem la fel de dominanți cum a arătat Mercedes în unii ani.” Înainte ca regulile tehnice să fie resetate anul trecut, Mercedes a izbutit să obțină un record de opt campionate consecutive la constructori, inclusiv șase titluri la piloți pentru Hamilton în acea perioadă dominantă.

Cu toate acestea, de când au fost revizuite regulamentele, constructorul german nu a gustat decât o singură dată gustul victoriei, Hamilton nereușind pentru prima dată anul trecut să obțină un pole position sau o victorie în cursă într-un sezon întreg.

Verstappen, nepăsător la cuvintele fostului rival

Verstappen, între timp, a urcat pe noi culmi de la primul său succes la titlu, în 2021, urcând pe prima treaptă a podiumului în 17 din ultimele 25 de Grand Prix-uri care au avut loc. Deși șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a recunoscut că a fost flatat de opinia lui Hamilton, Verstappen a subliniat că nu a acordat prea multă atenție cuvintelor fostului său rival la titlu.

De asemenea, campionul mondial în exercițiu i-a pus bețe în roate lui Hamilton, sugerând că astfel de comentarii nu îl vor ajuta în niciun fel pe el sau pe Mercedes.

„Nu petrec prea mult timp cu asta, dar nici pe tine nu te va ajuta”, a adăugat dublul campion. „Orice am făcut în cei opt ani în care Mercedes este atât de dominantă… Am încercat și noi să reducem diferența, asta e tot ce poți face!”.

Victoria lui Max Verstappen în Australia – a doua din 2023 – i-a extins la 15 puncte avansul în campionat față de coechipierul său Sergio Perez, care nu a putut recupera decât până pe locul cinci după ce a început cursa din spate. În cazul în care tânărul de 25 de ani își menține avansul până la sfârșitul sezonului, Verstappen s-ar alătura lui Hamilton ca unul dintre cei doar cinci piloți din istoria F1 care au câștigat trei campionate consecutive ale piloților.

Citește și