Novak Djokovic câştigă cel de al 100-lea meci jucat la Australian Open

După două victorii dificile în primele tururi la Australian Open, Novak Djokovic şi-a găsit ritmul şi a câştigat primul meci fără să cedeze set, la Melbourne 2024. Principalul favorit şi de 10 ori campion a trecut uşor de Tomas Martin Etcheverry cu 6-3, 6-3, 7-6(2), în sesiunea de seară, pe Rod Laver Arena.

Djokovic nu s-a confruntat cu nicio minge de break şi a reuşit să-l învingă pe Etcheverry în tie-break-ul setului al treilea, impunându-se detaşat în două ore şi 28 de minute, în cel de-al 100-lea său meci la Australian Open.

„A fost un meci grozav, cred eu. Cea mai bună performanţă pe care am avut-o în acest turneu”, a declarat Djokovic în interviul de pe teren. „Evident, sunt mulţumit de modul în care am jucat pe parcursul întregului meci, în special în primele două seturi.

„El a accelerat, şi-a ridicat nivelul tenisului probabil cu unul sau două niveluri în setul al treilea şi am mers cap la cap. În tie-break cred că am găsit loviturile potrivite, serviciile potrivite şi am închis meciul în linie dreaptă.”

Djokovic a avut nevoie de patru seturi pentru a-i învinge pe Dino Prizmic şi pe Alexei Popyrin în primele două tururi de la Melbourne, dar jucătorul în vârstă de 36 de ani s-a descurcat foarte bine cu un adversar potenţial periculos în persoana argentinianului Etcheverry, favorit 30.

Etcheverry a impresionat, eliminându-i pe Andy Murray şi Gael Monfils, în 3 seturi, săptămâna aceasta la Melbourne, dar argentinianul nu i-a pus probleme lui Djokovic, la un eveniment în care a câştigat ultimele 31 de meciuri.

itește și

Exit mobile version