- În ultimul an numărul jucătorilor de squash din România a crescut cu peste 30%
- În total în România peste 5500 de oameni joacă squash
- O oră pe terenul de squash costă 80 de lei
În ultimul an, numărul jucătorilor de squash a crescut cu peste 30%, față de 2019. Jocul a început să capete popularitate mai ales în pandemie.
Advertisment
George şi Victor s-au apucat de acest sport recent. Fac asta în fiecare weekend.
„(Merg la squash – n.red.) cam o dată pe săptămână. Are şi rol de socializare, dar şi rol sportiv”, spune George.
Recomandări
„Aici apuc să fac sport. E foarte activ, e ca un mic puzzle. Trebuie să îţi foloseşti şi mintea atunci când loveşti ca să foloseşti tot terenul în avantajul tău. E foarte interesant. Îţi provoacă şi corpul şi mintea”, afirmă Victor.
Andrei Chindriş are un club de squash în Cluj. Spune că deja nu mai face față programărilor.
„În ultima perioadă se vede clar o creştere a numărului de jucători. Foarte mulţi jucători noi, care poate înainte aveau o viaţă mai pasivă şi cu pandemia, cu lucrul de acasă caută noi activităţi şi squash-ul este una dintre ele. Unii sunt competitivi, le place competiţia, alţii vor doar să se antreneze, să facă puţină mişcare, să se ridice de pe scaunul de la birou”, a declarat Andrei Chindriș, proprietar SquashTech.
Numărul jucătorilor este mai mare pentru că jocul a fost ușor de practicat și în pandemie.
„Este atrăgător ca sport indoor mai ales prin faptul că arderea caloriilor este destul de mare, se depune un efort consistent. La abonament de 8 ore sau 10 ore costă undeva la 40-50 de lei ora, împărţit la doi jucători câţi intră pe terenul de squash”, spune Sebastian Baciu, vicepreşedinte Federaţia Română de Squash.
Partenerii noștri