• Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție.
  • Va fi pentru a treia oară când capitala Franței va găzdui Jocurile de Vară.
  • Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară se va desfășura de vineri, 26 iulie 2024.

Peste 10.000 de sportivi din 206 țări sunt așteptați să participe la cele 329 de evenimente, reprezentând peste 28 de sporturi în cadrul următoarei ediții a Jocurilor Olimpice, scrie The Telegraph. Comitetul Internațional Olimpic a recomandat ca sportivii ruși și belaruși să poată participa la calificările pentru Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, CIO nu a luat încă o decizie finală cu privire la posibilitatea ca cele două națiuni să poată concura la Jocurile propriu-zise.

Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat că doar sportivii individuali și neutri din aceste țări ar trebui să aibă voie să concureze, nu și echipele. CIO este în dezacord cu cea a World Athletics, al cărui președinte, Lord Coe, a declarat că atleții ruși și belaruși vor fi interziși la evenimentele din cadrul World Series.

Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Paris, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție. Perchezițiile au loc într-un moment în care sportul francez a fost afectat de importante tulburări administrative separate și controverse.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Brigitte Henriques a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic francez în luna mai, ceea ce a determinat Comitetul Internațional Olimpic să emită o declarație în care a cerut „tuturor să își asume responsabilitatea pentru ca disputele interne care au afectat CNOSF (Comitetul Național Olimpic și Sportiv Francez) în ultimele luni să înceteze”.

Totul vine în urma haosului organizatoric de la finala Ligii Campionilor de la Paris de anul trecut. Le Graet a negat acuzațiile înainte de plecarea sa.

Citește și: