• Gary Lineker a revenit la prezentarea emisiunii ,,Meciul Zilei” de la BBC.
  • „Este bine să revenim la un fel de normalitate” , a adăugat el.
  • Lineker a fost scos de pe post în urma unui tweet critic privind politica guvernului în materie de azil.

Gary Lineker a revenit la prezentarea emisiunii ,,Meciul Zilei” de la BBC. El a spus că este ,,minunat” să fie din nou pe post.

Colaboratorul Alan Shearer a spus că a fost o „situaţie cu adevărat dificilă pentru toţi cei implicaţi”. „Este bine să revenim la un fel de normalitate” , a adăugat el.

Lineker a fost scos de pe post în urma unui tweet critic privind politica guvernului în materie de azil. Săptămâna trecută, emisiunea a fost difuzată fără prezentatori sau comentarii şi a durat doar 20 de minute după ce mulţi dintre colegii lui Lineker de la BBC Sport, inclusiv Shearer, au refuzat să participe din solidaritate.

Luni, BBC a declarat că va lansa o revizuire a liniilor directoare privind social media, în special pentru freelanceri precum Lineker.

„Să vorbim din nou despre fotbal”

Sâmbătă, la începutul discuţiilor live de la BBC după meciul Manchester City – Burnley, din Cupa Angliei, Shearer a spus: „Trebuie doar să mă clarific şi am vrut să spun cât de supăraţi am fost că publicul a avut de suferit weekendul trecut. A fost o situaţie cu adevărat dificilă pentru toţi cei implicaţi şi, fără nicio vină a lor, unii oameni cu adevărat grozavi de la TV şi de la radio au fost puşi într-o situaţie imposibilă.
Nu a fost corect. Aşa că este bine să ne întoarcem la un fel de normalitate şi să vorbim din nou despre fotbal” .

Lineker a adăugat: „Sunt absolut de acord” . Weekendul trecut, programul „Meciul zilei” a fost difuzat sâmbătă timp de doar 20 de minute, fără comentarii sau analize din partea prezentatorilor, iar ediţia de duminică după un format similar a fost, de asemenea, redusă la 15 minute.

Decizia scoaterii de pe post a venit după ce, vorbind despre Legea privin migraţia ilegală, Lineker a numit-o ,,o politică extraordinar de crudă faţă de cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii 30” .

Suspendarea lui a generat o dezbatere mai largă asupra imparţialităţii BBC, politicii de azil a Guvernului şi poziţia şefului postului Richard Sharp. Totodată, ea a dus la o zi de agitaţie fără precedent pentru secţia de sport a BBC, iar unii dintre angajaţi, între care unele dintre cele mai recognoscibile feţe şi voce asociate cu fotbalul, au refuzat să continue munca.

Citește și:

VIDEO. Un actor din Breaking Bad este de nerecunoscut după o transformare dramatică pentru un show TV. Cum și-a uimit fanii

„Aceasta este problema lui”: Un fost șef de cabinet susține că Melania rămâne „departe” de Donald Trump

Parcul unic în lume, care se află la câteva minute de ocean. Ce experiențe legendare poți trăi acolo